Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Ρολό με μαρμελάδα Βερύκοκο
Ρολό με μαρμελάδα Βερύκοκο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 11/06/09
rolomarm_400
Υλικά
  • 4 αυγά μικρά χωρισμένα ή 3 μεγάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
p6110060_400 Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τ' ασπράδια στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και ν' αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνωντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη και κατόπιν ένα-ένα τα κροκάδια. Σταματαμε το μίξερ κι ανακατευουμε απαλά μ' ένα κουτάλι τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, κοσκινίζοντάς τα επάνω από το μπολ μ' ένα σουρωτήρι. Τέλος, ρίχνουμε και ανακατέβουμε το βούτυρο κουταλιά-κουταλιά. Αδειάζουμε  το μίγμα επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στρωμένο σε λαμαρίνα με διαστάσεις 30x40 εκ.  
p6110064_400Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15'-20', να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε απο το από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε επάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλαμε με με προσοχή το λαδόχαρτο και τυλίζουμε  το παντεσπάνι σε ρολό, από τη μακριά πλευρά, μαζί με την πετσέτα
p6110070_400

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ανοίγουμε με προσοχή κι απλώνουμε  στην επιφάνεια τη μαρμελάδα. Ξανατυλίζουμε απαλά το ρολό, κλείνοντας μέσα τη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη.

p6110075_400

Διατηρείται εκτός ψυγείου αρκετές ημέρες. Καλο είναι να καλυψουμε με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.

Φυσικά μπορειτε να βάλετε οτι μαρμελαδα σας αρεσει και αν ειναι σπιτικη ακομα καλυτερα!Eπίσης ταιριαζει πολυ ωραία η γεμιση απο το Lemon cake εκπληξη.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 27335
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 12-06-2009 10:20
 
Τέλειο γλυκάκι! Το φτιάχνει πολύ συχνά η γιαγιά και η θεία μου, και μάλιστα σχεδόν πάντα με μαρμελάδα βερύκοκο από τις βερυκοκιές της γιαγιάς! Κι αυτό το παντεσπάνι, αφράτο και μαλακό, μμμμμμμμ...
 
katerina
2. 12-06-2009 11:16
 
Ρε Μαργαριταααα λυπησου με, κοριτσι μου και κανω διαιτα για να με χωρεσει το νυφικοοοοοο!!!!! :grin :grin :grin :grin
 
melita
3. 12-06-2009 11:56
 
Απλά, δεν έχω λόγια :eek
 
sgr
4. 12-06-2009 12:03
 
Μας έστειλες πάλι!! :upset
 
vago
5. 12-06-2009 12:26
 
Το συγκεκριμένο ρολό έχω προσπαθήσει παλιότερα να το κάνω αλλά μου έσπασε. Τώρα όμως με έβαλες σε πειρασμό με αυτό που βλέπω για να το ξανατολμήσω. :upset :upset
 
Mary
6. 12-06-2009 15:19
 
merci!η αληθεια ειναι οτι και εγω βιαστηκα να το φωτογραφισω..το τραβηξα αμεσως μολις το εφτιαξα(ειμαι και λιγακι ανυπαμονη χιχιχι),την επομνη ειναι ακομα καλυτερο, εχει δεσει η μαρμελαδα με το παντεσπανι και ειναι τελειο!
 
margarita79
7. 12-06-2009 18:17
 
αχ βρε μαργκαρετ...απορω, τι ταλεντο εισαι...αυτο το γλυκο το εχω φαει παλιοτερα και επαθα την πλακα μου με το ποσο αφρατη ειναι η ζυμη..αλλα πως δεν σπαει?μου κανει εντυπωση...
 
nenapant
8. 21-06-2009 20:14
 
εγω το φτιαχνω με σαντυγι σοκολατα .και αυτο πετυχαινει!!!! :p :grin
 
litsaki73
9. 22-06-2009 12:30
 
λιτσακι πολυ ωραιο και αυτο απλα θα θελει ψυγειο!φτιαχνω και εγω ενα σοκολατενιο με μους θα το βαλω καποια στιγμη!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/04/10 )