Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.03
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από melita   
Παρασκευή, 12/06/09
Υλικά:
  • 004_400
    400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 40 γρ.ρύζι γλασσέ
  • 1 αυγό
  • 3 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ανηθο
  • 2 κ.σ μαιντανό
  • 2 κ.σ δυόσμος
  • αλάτι πιπερι
  • 500 γρ ζωμός βοδινού
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • 100 γρ λαχανικά (καρότο, σελινο, κρεμμύδι)
  • μπορείτε αν θελετε να προσθέσετε και πατατουλες.
  • Χυμος λεμονιου (προαιρετικα)
Εκτέλεση:
  • Σε ενα μπολ ζυμωνουμε τον κιμά, το ρύζι, το ενα αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαιντανό, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βαζουμε το ζωμό σε μια βαθιά κατσαρολα να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότο, σελινο, κρεμμυδι, πατατουλες).
  • Πλαθουμε τον κιμά σε στρογγυλά γιουβαρελάκια ,τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε ενα -ενα με προσοχή στο ζωμό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30' περίπου λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Στη συνέχεια χωριζουμε απο τα δυο αυγά τους κρόκους από τα ασπραδια και χτυπάμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν αφρατα. Προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και λιγο-λιγο ζεστο ζωμό απο τα γιουβαρελακια χτυπωντας συνεχεια.
  • Αδειαζουμε το μείγμα του σκεύους στην κατσαρόλα και αφου το αφησουμε για λίγο στο σβησμένο μάτι, τα σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο άνηθο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 20113
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-06-2009 10:52
 
Δεν τα έχω κάνει ποτέ αυγολέμονο τα γιουβαρλάκια. Συνήθως βάζω ντοματούλα. Θα τα δοκιμάσω και έτσι αν και ίσως βάλω λιγότερα αυγά. :zzz Λες να μη πετύχει?
 
Mary
2. 15-06-2009 14:05
 
Αν θελεις Μαιρη μπορεις να μη ριξεις στο τελος τ' αυγα.Δηλ.μολις ετοιμαστει το φαγητο να προσθεσεις μονο λεμονι.Εμεις ετσι το κανομε και μας αρεσει :p
 
matina
3. 16-06-2009 11:24
 
Έτσι τα φτιάχνω και εγώ Μελίτα, απλά μου διεύφευγε ο δυόσμος, σε ευχαριστώ για την πληροφοφία.
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό πολυσκεύος ατμομάγειρας
Το Top στην φιλοξενία