Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.03 |
|
Έχει υποβληθεί από melita
|
Παρασκευή, 12/06/09 |
Υλικά:
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 40 γρ.ρύζι γλασσέ
- 1 αυγό
- 3 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ανηθο
- 2 κ.σ μαιντανό
- 2 κ.σ δυόσμος
- αλάτι πιπερι
- 500 γρ ζωμός βοδινού
- 3 κ.σ αλεύρι
- 1 φλ ελαιόλαδο
- 100 γρ λαχανικά (καρότο, σελινο, κρεμμύδι)
- μπορείτε αν θελετε να προσθέσετε και πατατουλες.
- Χυμος λεμονιου (προαιρετικα)
Εκτέλεση:
- Σε ενα μπολ ζυμωνουμε τον κιμά, το ρύζι, το ενα αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαιντανό, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βαζουμε το ζωμό σε μια βαθιά κατσαρολα να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότο, σελινο, κρεμμυδι, πατατουλες).
- Πλαθουμε τον κιμά σε στρογγυλά γιουβαρελάκια ,τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε ενα -ενα με προσοχή στο ζωμό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30' περίπου λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Στη συνέχεια χωριζουμε απο τα δυο αυγά τους κρόκους από τα ασπραδια και χτυπάμε τα ασπραδια μεχρι να γινουν αφρατα. Προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και λιγο-λιγο ζεστο ζωμό απο τα γιουβαρελακια χτυπωντας συνεχεια.
- Αδειαζουμε το μείγμα του σκεύους στην κατσαρόλα και αφου το αφησουμε για λίγο στο σβησμένο μάτι, τα σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο άνηθο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 24314 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )
|