Έχει υποβληθεί από melita
|
Παρασκευή, 12/06/09 |
Υλικα:
- 2 πακετα πενες
- 1/2 ποτηρακι βοτκα
- 1 1/2 φλιτζ γαλα (βλαχας ελαφρυ ή οποιο αλλο θελετε)
- 1 1/2 φλ τυρι κιτρινο,τριμμενο
- 1 πιπερια κοκκινη
- 1 πιπερια κιτρινη
- 4 κουταλιες μαργαρινη
- 3 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
- 1 κρεμμυδι τριμμενο
- 1 κουταλακι πιπερι κοκκινο
- αλατι
Για το γαρνιρισμα:
Εκτελεση: - Σε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε τη μαργαρινη και σωταρουμε το κρεμμυδι . Στη συνεχεια ,προσθετουμε το σκορδο και τις πιπεριες κομμενες σε κομματια.
- Σωταρουμε γαι 4-5 λεπτα, σβηνουμε με τη βοτκα και αφηνουμε για ακομη 2-3 λεπτα ωστε να εξατμιστει το αλκοολ.
- Ριχνουμε το γαλα, το κοκκινο πιπερι, αλατι, ανακατευουμε και συνεχιζουμε το βρασμο σε χαμηλη φωτια για περιπου 10 λεπτα. Εν τω μεταξυ, σε μια αλλη κατσαρολα με αλατισμενο νερο βραζουμε τις πενες συμφωνα με τις οδηγιες συσκευασιας τους (να ειναι al dente).
- Κατεβαζουμε τη σαλτσα απο τη φωτια, προσθετουμε το τυρι και ανακατευουμε καλα.
- Στραγγιζουμε τις πενες σε ενα σουρωτηρι και τις βαζουμε ξανα στην κατσαρολα.
- Προσθετουμε τη σαλτσα στην κατσαρολα και ανακατευουμε καλα,ωστε να παει παντου.
Σερβιρουμε αμεσως οσο ειναι ζεστες με φλοιδες παρμεζανας για γαρνιρισμα. Tip:Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και φετες πανσετας ή προσουτο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6076 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )
|