Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σάλτσα ντομάτας για όλο το χειμώνα
Σάλτσα ντομάτας για όλο το χειμώνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 12/06/09
Υλικά 

Για κάθε κιλό ντομάτας

  • 1 καρότο
  • 3 κρεμμυδάκια
  • ½ μάτσο μαιντανό
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • ½ φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • ½  κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκειά,
  • ½ κουτ. του γλυκού κουρκουμά (τούρμερικ ή κιτρινόρριζα λέγεται αλλιώς),
  • 1 πρέζα καγιέν, ή τσούσκα (καυτερή πιπεριά) προαιρετικά.1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Τρίβω τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη,
  • Και καθαρίζω και χοντροκόβω τα άλλα λαχανικά, και κατόπιν τα τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο.
    Ρίχνω τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά  ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
    Προσθέτω τον  τοματοπολτό και βράζω σε μάλλον χαμηλή φωτιά να μείνει το μισό υγρό.
  • Σουρώνω σε ψιλή σήτα . Σε αυτό το στάδιο, χρησιμοποιώ ωραία μπουκάλια του κρασιού ή της κετσαπ που αποστειρώνω με βραστό νερό και λίγο ξύδι και αλάτι. Κατόπιν τα στεγνώνω, τα γεμίζω με σάλτσα (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΤΑ ΓΕΜΙΖΩ ΜΈΧΡΙ ΕΠΑΝΩ!) και τα κλείνω με το πώμα ή φελλό που τον δένω με σύρμα.
  • Τα ξανά αποστειρώνω βράζοντάς τα σε νερό για 20΄ σε κατσαρόλα πού το νερό να είναι μέχρι τα 2/3 του μπουκαλιού.
  • Τα αφήνω να κρυώσουν μέσα στο νερό
  • Κατόπιν τα αναποδογυρίζω για λίγες ώρες.

Έτσι η σάλτσα κρατάει για  πολλούς μήνες!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5642
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 05/07/10 )