Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Γλυκό φρυγανιά με φυστίκι και άρωμα μαστίχας
Γλυκό φρυγανιά με φυστίκι και άρωμα μαστίχας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Κυριακή, 14/06/09
fr1

Το γλυκό αυτό το έφαγα πρώτη φορά φυσικά στην Ζάκυνθο και αποφάσισα να το φτιάξω δοκιμάζοντας με μία μικρή παραλλαγή.Πέτυχε και είναι εξίσου νόστιμο!!

Υλικά
  • 1 Πακέτο φρυγανιές
  • Σαντυγί
  • Ανάλατο φιστίκι χονροκομμένο

Για την Κρέμα

  • 4 κούπες γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιέςτης σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 2 gr. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 Κουταλιά της σούπας βιτάμ

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη
  • 2 κουταλάκια λικέρ μαστίχα
Eκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι,το κορν φλάουρ,μισή κούπα γάλα, τους κρόκους και την ζάχαρη. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και την μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βιτάμ. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε και την αφ'ηνουμε να κρυώσει.
  • Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη το νερό και την κανέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι,κατεβάζουμε από την φωτιά,αφαιρούμε το ξύλαράκι και προσθέτουμε το λικέρ και την σκόνη κανέλα.
  • Σε πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε και εν συνεχεία στρώνουμε και τις υπόλοιπες φρυγανιές,πάνω από την άλλη στρώση και κάνουμε ξανασιροπιάζουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό για 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Ετοιμάζουμε την σαντυγί και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
  • Πασπαλίζουμε με το αρκετό φιστίκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες.

 Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι παγωμένο λικέρ μαστίχα ή μία μπάλα παγωτό μαστίχα και σιρόπι βύσσινο!

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 13069
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 17-06-2009 15:25
 
χιλια μπραβο!! το γλυκο σου και η παρουσιαση σου ειναι εξαρετικα!το ειχα φαει στη ζακυνθο και το φτιαχνω και εγω αλλα ποτε με φυστικι!θα το δοκιμασω!!
 
margarita79
2. 17-06-2009 16:10
 
Ευχαριστώ πολύ!! 
Πραγματικά η μαστίχα και το φυστίκι δένουν άψογα με το γλυκό αυτό! :)
 
lovestars
3. 17-06-2009 17:13
 
Η μαστίχα με το φυστίκι είναι αγαπημένος συνδυασμός. Τέλειο
 
ekaterini
4. 18-06-2009 08:24
 
Υπέροχο φαίνεται!!! 
Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!
 
Flora
5. 18-06-2009 09:30
 
Λατρεύω το φιστίκι και έχω και μπόλικα στο σπίτι. Λοιπόν αυτό το γλυκάκι θα το φτιάξω γιατί σίγουρα θα ξετρελλάνει το Θεοχάρη και γιατί είναι και εύκολο.
 
sgr
6. 19-06-2009 10:03
 
Οταν αναφέρεστε σε κούπες πόσα γραμμάρια είναι?
 
Christia
7. 19-06-2009 11:21
 
Συνήθως έχω μία συγκεκριμένη κούπα που μετράω και είναι του τσαγιού,η κλασσική. 
Η μία κούπα χωράει ζάχαρη 225 gr. περίπου,άρα γύρω στα 115 gr.
 
lovestars
8. 15-08-2009 04:44
 
Λοιπόν το ένστικτό μου για άλλη μια φορά δεν έπεσε έξω :) Το γλυκο αυτό κορίτσια είναι εκπληκτικό, τέλειο :zzz  
Το έφτιαξα σήμερα γιατί αύριο έχουμε τραπέζι. Σ΄ευχαριστούμε πολύ lovestars :p
 
ekaterini
9. 01-06-2010 13:30
 
Κορίτσι έφτιαξα χθες το γλυκό σου για ένα τραπέζι που είχα σε μερικούς φίλους..και πάθανε όλοι πλάκα!!Φυσικά εγώ πρώτη και καλύτερη..Τους είπα εννοείται την προέλευσή του και έχεις τις ευχές όλων :)Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!
 
demi
10. 01-06-2010 13:32
 
Σε ευχαριστώ καλή μου demi! 
Να χαίρεσαι την οικογενειά σου και πάντα να τους γλυκαίνεις! 
Σε φιλώ καλό μήνα!!! :)
 
lovestars
11. 21-07-2010 10:05
 
Εννοείς ότι βάζουμε δύο στρώσεις φρυγανιές την μιά πάνω στην άλλη; Σε ρωτώ επείδή θέλω να φτιάξω το γλυκό σήμερα.
 
flower
12. 21-07-2010 10:17
 
Καλημέρα Flower βάζεις ακριβώς χρειάζεται 2 στρώσεις επειδή οι φρυγανιές είναι λεπτές! 
Καλή επιτυχία!
 
lovestars
13. 21-07-2010 10:49
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Θα το δοκιμάσω σήμερα και θα σε ενημερώσω:)
 
flower
14. 23-07-2010 12:08
 
Αγαπητή lovestars! 
Το δοκίμασα χθες και πραγματικά είναι πολύ ωραίο. Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται προσοχή η ποσότητα της μαστίχας γιατί αν σου ξεφύγει λίγο περισσότερο θα σου πικρίσει!
 
flower

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/09/11 )