Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα Φράουλα Νο.03 (Γαλλικού τύπου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 16/06/09

Της κας Ασπ.  Κωνσταντινίδου.

Υλικά
  • Φρέσκιες φράουλες πλυμένες και χωρίς κοτσάνια, χοντρά κομμένες στο μπλέντερ.
  • Ζάχαρη (οσα φλιτζάνια χυλό φράουλας αλέσουμε, τόσα φλιτζάνια  ζάχαρη  θα βάλουμε)
  • νερό Κ Α  Θ Ο Λ Ο Υ !!
Εκτέλεση

Τα βάζω στην κατσαρόλα και στην φωτιά, και   αφήνω να δέσει, και να πέφτει  ή μαρμελάδα από την κουτάλα σαν χοντρός  χυλός !!! Τότε είναι δεμένη . Την αφήνω σκεπασμένη με μια πετσέτα στην κατσαρόλα  μια νύκτα να κρυώσει απόλυτα και μετά την κλείνω ερμητικά σε βάζα  με 1 κουταλιά κονιάκ, και μεμβράνη.

Σημείωση:Το ίδιο μπορώ να κάνω και με άλλα φρούτα, και  με   ίσιες ποσότητες φρούτων πολτός και ιση ποσοτητα ζαχαρης. Έτσι  γίνονται όλες οι μαρμελάδες γαλλικού τύπου. Καλόν είναι τα φρούτα  να τα περιχύνω με την ζάχαρη την ανάλογη , μέσα στην κατσαρόλα και να τα αφήνω να ζυμωθούν μια νύκτα να βγάλουν όλο το ζουμί και το άρωμά τους , προτού να ανάψω την φωτιά , και αρχίσει το βράσιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14717
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 08-04-2011 10:43
 
Καλημερα την εκανα χτες την μαρμελαδα,αφησα καμποσες ωρες να βγαλει τα ζουμια προτου τη βρασω την εβρασα,αλλα μαλλον την εβρασα σε δυνατη φωτια κ ανακατευα δν ηξερα αν επρεπε,κ την αφησα να κρυωσει απολυτα οπωως ειπες.Αλλα σημερα το πρωι που πηγα να την βαλω στα αποστειρωμενα βαζα ειδα κ επαθα να την ξεκολλησω ηταν πολυ σκληρη.την εβαλα στο βαζο αναποδα κ μετα απο 5λεπτα.Τι εκανα λαθος?Πως θα απλωνετε??
 
mariangela
2. 08-04-2011 11:37
 
Πόση ώρα την έβρασες; Νομίζω αυτό φταίει, γιατί απ' ότι θυμάμαι δεν θέλει πολύ βράσιμο, εμένα μου παίρνει γύρω στο τεταρτάκι. Πρώτα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, και αφού αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Ένα κόλπο για να ελέγχεις αν έδεσε είναι να βάλεις λίγο μαρμελάδα σε πιατάκι και να το βάλεις για λίγα λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.  
Όταν είναι ζεστή φαίνεται πάντα αραιή.
 
katerina
3. 08-04-2011 12:26
 
Χμμ μαλλον αυτο φταιει ισως την παραεβρασα.Τωρα υπαρχει κατι που να μπορω να κανω για να την αραιωσω καπως η να μαλακωσει??Την εχω στο βαζο ηδη.
 
mariangela
4. 08-04-2011 14:17
 
Απλά την εδεσες πολύ και εφυγαν ολα τα υγρά της και εγινε ...τσιμέντο! Κανονικά δεν 'επρεπε να την βαλεις σε βάζο ,αλλά να την διορθωσεις πρώτα. με λίγο νεράκι να της δώσει πάλι υγρά και να βράσει λίγο να αραιώσει.... Τι να σου πω αφου την έβρασες ΩΡΕΣ!...Κόκκαλα είχε? 
Κάνε πάλι οτι σου λέω, αν βέβαια καταφερεις να την βγάλεις από το βάζο.....!
 
pastaflora
5. 08-04-2011 17:19
 
hihi για ολα υπαρχει πρωτη φορα,ενταξει το διορθωσα εβρασα νερακι εκαψε πολυ το νερο κ το εριξα μεσα στο βαζο κ ανακατεψα μεχρι να γινει οπως πρεπει,κ ευτυχως εφτιαξε,Ευτυχως που δν ειχα πολυ φραουλα κ εγινε λιγη,δεν ηξερα ποση ωρα θελει βρασιμο,αλλα εγινε πεντανοστιμη!!!!αα εντομεταξυ ο αντρας μου εφαγε λιγο παγωτο βανιλια κ εριξε μεσα 2 κουταλιες οπως ηταν πριν τσιμεντο κ το ανακτεψε καλα κ εγινε τελειο παγωτο φραουλα!!
 
mariangela
6. 02-05-2011 17:23
 
Tην ξαναεκανα την μαρμελαδα κ αυτη τη φορα βγηκε πραγματικα ΥΠΕΡΟΧΗ!!!Μονο που δν την αφησα να κρυωσει την εβαλα ζεστη σε αποστειρωμενα βαζα,κι θα δοκιμασω να κανω με την σαρκα του μανταρινιου κ πορτοκαλιου κ αν βγει καλη θα σου πω.
 
mariangela

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/05/11 )