Της κας Ασπ. Κωνσταντινίδου. Υλικά - Φρέσκιες φράουλες πλυμένες και χωρίς κοτσάνια, χοντρά κομμένες στο μπλέντερ.
- Ζάχαρη (οσα φλιτζάνια χυλό φράουλας αλέσουμε, τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα βάλουμε)
- νερό Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ !!
Εκτέλεση Τα βάζω στην κατσαρόλα και στην φωτιά, και αφήνω να δέσει, και να πέφτει ή μαρμελάδα από την κουτάλα σαν χοντρός χυλός !!! Τότε είναι δεμένη . Την αφήνω σκεπασμένη με μια πετσέτα στην κατσαρόλα μια νύκτα να κρυώσει απόλυτα και μετά την κλείνω ερμητικά σε βάζα με 1 κουταλιά κονιάκ, και μεμβράνη. Σημείωση:Το ίδιο μπορώ να κάνω και με άλλα φρούτα, και με ίσιες ποσότητες φρούτων πολτός και ιση ποσοτητα ζαχαρης. Έτσι γίνονται όλες οι μαρμελάδες γαλλικού τύπου. Καλόν είναι τα φρούτα να τα περιχύνω με την ζάχαρη την ανάλογη , μέσα στην κατσαρόλα και να τα αφήνω να ζυμωθούν μια νύκτα να βγάλουν όλο το ζουμί και το άρωμά τους , προτού να ανάψω την φωτιά , και αρχίσει το βράσιμο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14717 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |