Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κορμός με μήλα και κανέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 16/06/09

 Για τη συνταγή αυτη ευχαριστώ την γειτόνισσά μου, Μαρία.

Υλικά
  • 250 γρ. ζύμη για τάρτες

Γέμιση

  • 2 κουτ.κρεμα ζαχαροπλαστικης με άρωμα λεμόνι ή άνθος αραβοσίτου με άρωμα λεμόνι
  • 500 γρ μήλα σε φετες
  • 1 κουτ.γλ. κανελα (σκόνη)
 

Σκέπασμα

  • 75 γρ βούτυρο50 γρ ζαχαρη
  • 2 αυγά χτυπημενα
  • 75 γρ αμυγδαλα κοπανισμενα
  • 2 κουτ. γλ.αλευρι για ολες τις χρησεις
  • ξύσμα και χυμος απο ένα λεμονι

    Διακοσμηση

  • Λιωμενη σοκολατα
  • Γλασο βανίλιας
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
  • Απλώνετε τη ζύμη της τάρτας σε μακρόστενο φύλλο (34x10,5 εκ), τη βάζετε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνετε για 10 λεπτά.
  • Τη βγάζετε απο τον φούρνο και αφηνετε να κρυωσει.
Ετοιμάζετε τη γέμιση :
  • Αλείφετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής τη βαση της ζυμης και τη σκεπαζετε με τις φετες των μήλων. Πασπαλίζετε με την κανέλα.
Ετοιμάζετε το σκέπασμα:
  • Χτυπάτε το βουτυρο και τη ζαχαρη για 5 λεπτα να αφρατεψουν. Προσθέτετε τα αυγά και λιγο αλεύρι για να μην "κοψει" η κρεμα.
  • Προσθέτετε τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το ξυσμα και τον χυμο λεμονιου.
  • Απλωνετε το μιγμα επανω στα μήλα και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα.
  • Ψηνετε για 20-25 λεπτά, ώσπου να φουσκωσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Βγαζετε και αφηνετε να κρυωσει σε σχαρα, πριν βγαλετε τον κορμο απο τη φορμα.
Διακοσμειτε με γλασο βανιλιας και λιωμένη σοκολάτα ή απλά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7350
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/10/10 )