Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ πεπόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 18/06/09
watermeloncake_gnm_4148_400_400

Ένα διαφορετικό αλλά πολύ καλοκαιρινό κέικ που βρήκα στο περιοδικό Real Food.Μας άρεσε πολύ και σας το παρουσιάζω...

Υλικά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού πολτοποιημένο πεπόνι
  • 200γρ.τυρί κρέμα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, να αφρατέψουν.
  • Αδειάζουμε σε φόρμα κέικ, αφού τη βουτυρώσουμε καλά και την αλευρώσουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60’ (ανάλογα το φούρνο).

Ταιριάζει πολύ με παγωτό ή σορμπέ. Εγώ το σέρβιρα με σορμπέ πεπόνι.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7600
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 20-06-2009 09:22
 
θα το χαραχτηριζα εκθαμβωτικο! 
να σε ρωτησω κατι..η υφη του πως ειναι?γιατι οσοα κεικ εχω κανει με φρουτα μου βγαινουν καπως λασπωτα... 
ευγε!!
 
margarita79
2. 20-06-2009 10:14
 
Frora πολυ πρωτοτυπο βρισκω το κεικ σου. 
το παπαρουνοσπορο τον βρισκομε σε σουπερ μαρκετ;
 
matina
3. 20-06-2009 11:06
 
ΝΑΊ ΠΆΝΤΑ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΛΑΣΠΩΤΆ ΤΑ ΚΕΙΚΣ. θΕΛΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΨΗΣΙΜΟ. 
τΟ ΣΟΒΑΡΌ ΘΈΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο παπαρουνόσπορος! Αυτό το υλικό το επικίνδυνο υλικό απορώ τι το θέλουν; ήθελα νάξερα δεν ξέρουν τι... είναι; Πολύ θα σας παρακαλέσω να μην το χρησημοποιείται διότι είναι άκρως επικίνδυνο!Εκτός από την απλή κόκκινη παπαρούνα του αγρού που πρέπει να χρησιμοποιούμε στις πίτες μας ! και αυτή με μέτρο!
 
pastaflora
4. 20-06-2009 11:24
 
Σ' ευχαριστώ Μαργαρίτα! 
Πράγματι θέλει καλό χτύπημα ώστε τα υλικά να αναμειχθούν καλά και καλό ψήσιμο. Η ζάχαρη πρέπει να είναι άχνη...όσες φορές το δοκίμασα με κρυσταλλική, λάσπωσε!! Η υφή του είναι σαν αφράτο κέικ που δεν θα το έλεγα καθόλου λασπωτό.  
 
Ματίνα, τον παπαρουνόσπορο δεν το έχω βρει ποτέ σε s/m, τον προμηθεύομαι από μεγάλα μπαχαράδικα. Αν δεν βρεις μπορείς να τον παραλείψεις, δεν βρίσκω να δίνει γεύση παρά μόνο γεμίζει το μάτι ;) 
 
Pastaflora, πρώτη φορά το ακούω αυτό για τον παπαρουνόσπορο και η αλήθεια είναι πως τον χρησιμοποιώ αρκετά στα γλυκά μου. Αν γνωρίζεις δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες...
 
Flora
5. 20-06-2009 13:01
 
Μπράβο Φλώρα. Εντυπωσιακό γλυκό και πρωτότυπο :p Γιατί καλέ τι έχει ο παπαρουνόσπορος? Και εγώ τον χρησιμοποιώ πολύ :zzz Δεν έχω ποτέ μου ακούσει κάτι περίεργο :x
 
ekaterini
6. 20-06-2009 14:57
 
Φοβερό το κέικ σου Φλώρα και πολύ καλοκαιρινό όντως. Οσο για τον παπαρουνόσπορο το μόνο που ξέρω είναι ότι προκαλεί υπνηλία.
 
vago
7. 08-08-2009 09:27
 
Δοκίμασα την ωραία συνταγή αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ένα αρωματικό κέικ αλλά ένα απλό κέικ (ο δίχρονος γιος μου το τίμησε βέβαια). Έβαλα το πεπόνι στο Multi και προέκυψε μάλλον χυμός κι όχι πολτός. Μήπως φταίει αυτό; Έπρεπε να το πολτοποιήσω με κάποιον άλλο τρόπο; : :? :sigh
 
LIOUDAKI
8. 08-08-2009 18:33
 
Το πεπόνι, κι εγώ, στο multi το πολτοποιώ. Φροντίζω να μην είναι πολύ γινωμένο και να το λιώσω τόσο, ώστε να γίνει πολτός...δεν χρειάζεται πολύ ώρα...2-3 γύρες των μαχαιριών και είναι έτοιμο.. :roll
 
Flora
9. 13-09-2010 17:42
 
τίποτα δεν έχει ο παπαρουνοσπόρος  
 
Είναι πλούσιος σε λιπαρά και έχει κατασταλτικές ιδιότητες. 
 
Θεραπευτικές Ιδιότητες: Διατηρεί μερικά χαρακτηριστικά του λουλουδιού από το οποίο προέρχεται όπως ότι είναι ήπιο υπνωτικό. Είναι επίσης μαλακτικό, αντιβηχικό, σπασμολυτικό και χρησιμοποιείται ενάντια της υπερδιέγερσης. 
 
οι ήπιες υπνωτικές ιδιότητες τρομάζουν κάποιους  
αλλά και το χαμομήλι έχει  
μην τρελαθούμε κι όλας  
εξάλλου οι ποσότητες που βάζουμε είναι μικρές
 
kanela
10. 14-09-2010 08:28
 
Σ' ευχαριστούμε κanela για τις πληροφορίες. 
Καλώς μας ήρθες :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/06/09 )