Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Crackers ελαιόλαδου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από cooky   
Πέμπτη, 18/06/09

Μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για κρακεράκια με λίγες θερμίδες!

Υλικά
  • 11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι)
  • 1 κούπα νερό
  • 1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
  • Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
  • Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Βγαίνουν περίπου 12 μεγάλα κράκερς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7278
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-08-2009 15:35
 
πολυ καλο το βρισκω μα εχεισ κανει καποεσ παραλαγεσ στη συνταγη αυτη?για παραδειγμα με βασιλικο και ντοματα?γινετε?
 
thala

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/06/09 )