Είναι Είναι συνταγή της πεθεράς μου και αγαπημένο πιάτο της οικογένειας. Ιδανικό όταν έχετε καλεσμένους. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!! Υλικά - φύλλο κρούστας
- 250 γραμμάρια κρέας μπούτι (αρνί ή κατσίκι) για κάθε μερίδα
- αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι, τυρί κίτρινο, ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μερίδες(μαζί με το κόκκαλο) και το ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και το λάδι. Το πασπαλίζετε με αλάτι,πιπέρι και ρίγανη. παίρνετε ένα φύλλο κρύστας και το διπλώνετε στα τέσσερα.Τοποθετείτε στο κέντρο ένα κομμάτι κρέας και από πάνω άνα κομμάτι τυρί(edam βάζει η γιαγιά) και το τυλίγεται μέσα στο φύλλο ώστε να γίνει ένα μικρό δεματάκι.Κάνετε το ίδιο για όλα τα κομμάτια κρέατος που έχετε. Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί με την άκρη του φύλλου προς τα κάτω για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο. Αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου έως ότου το κρέας ψηθεί και το φύλλο να γίνει χρυσόξανθο.
Καλή σας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7642 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |