Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 18/06/09

Εκμέκ Πολίτικο – Τούρκικο παραδοσιακό γλυκό, σημαίνει <ψωμί>.

Υλικά
  • 350 γραμ. κανταΐφι
  • ½  φλιτζάνι του τσαγιού  βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ½     «   νερό
  • ½ λεμόνι

Για την κρέμα

  • 6 κουταλιές της σούπας  κοφτές αλεύρι 
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • ¾ φλιτζανιού κρύο γάλα
  • 4 κροκάδια αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • λίγη βανίλια
Για το στόλισμα
  • 300 γραμ. κρέμα σαντιγί
  • λίγα κερασάκια
Εκτέλεση

Βουτυρώνω το ταψί, και ζεματίζουμε  με το υπόλοιπο βούτυρο το κανταϊφι  ,και το ψήνω, να ροδίσει  ελαφρά. Κάνω το σιρόπι, και το σιροπιάζω όπως είναι, ζεστό με ζεστό.

Κατόπιν δένω την κρέμα. Ανακατεύω  το αλεύρι , το κορν φλάουρ και την ζάχαρη  με το κρύο γάλα. Προσθέτω τα κροκάδια, και τα κτυπώ, να γίνουν ένα λείο μείγμα, και κατόπιν, προσθέτω το χλιαρό γάλα,  λίγο- λίγο  και το βράζω όλο το μείγμα, κατά προτίμηση σε μπαίν μαρί, για  να μην πιάσει  στον πάτο και μυρίσει. Αφού κρυώσει η κρέμα,  την απλώνω επάνω στο κανταϊφι το σιροπιασμένο. Την βάζω στο ψυγείο  και μετά προσθέτω την σαντιγί με κορνέ, και με κόκκινα κερασάκια γλυκό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 11405
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 24-01-2010 14:27
 
sta ylika tis kremas den anafereis ti zaxari k ti posotita xreiazete.
 
karmen
2. 24-01-2010 21:24
 
Απλά την κάνεις όσο γλυκειά θέλεις!!!
 
pastaflora
3. 27-03-2011 15:25
 
Λοιπόν pastaflora, τη δοκίμασα τη συνταγή σου, με την προσθήκη φυστικιού Αιγίνης ψιλοκομμένου, μέσα στο κανταϊφι. Επειδή δεν πρόλαβα να ψάξω αρκετά, το φυστίκι ήταν αλατισμένο (κι όμως το έκανα κι αυτό). Το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό!!! Έχουμε φάει όλο το ταψί κι έχω παράπονα που δεν το ξαναφτιάχνω. Ευχαριστούμε πολύ και όταν δεν θα χωράμε να περάσουμε από την πόρτα, θα σου ζητήσω συνταγές διαίτης
 
yemmy

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )