Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κανελάδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 18/06/09

Κανελάδα : δροσιστικό ποτό και λικέρ  από την Κρήτη.

Ιστορικά στοιχεία

Κατάγεται από την Κρήτη.Πριν από μερικές δεκάδες χρόνια,  όταν τα αναψυκτικά ήταν άγνωστα στα καφενεία ,η εφευρετικότητα των Ελλήνων,  έφτιαξε μερικά  πού δυστυχώς , στην ροή του  χρόνου χάθηκαν. Από τότε  και πιο παλιά σερβίρεται  η … περίφημη κανελάδα.!!Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα σιρόπι  με πολλή κανέλα  που το έριχναν μέσα  σε ένα ποτήρι  με χιόνι πού το μάζευαν  από τον  Ψηλορείτη. Σε μερικούς η γεύση αυτής της κανελάδας έχει μείνει αξέχαστη!Τώρα  εάν μέσα σε αυτό το σιρόπι προσθέσουμε και λίγη τσικουδιά  θα κάνουμε ένα αλκοολούχο αναψυκτικό πρωτότυπο που θα  έχει λίγο οινόπνευμα  που ευφραίνει την καρδία των ανθρώπων. !!….

Υλικά (Περίπου για 1 λίτρο κανελάδας)
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 ξυλαράκια κανέλας
  • 2 κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 2 σφηνάκια τσικουδιά
  • 1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλα
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα  βάζω μέσα τα γαρύφαλλα την κανέλα και το νερό να πάρουν βράση  σε μετρια φωτια παντοτε. Ρίχνω και την ζάχαρη και την ανακατεύω καλά. Καθώς το σιρόπι βράζει και αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνω μέσα με προσοχή να μην πάρει φωτιά  την τσικουδιά και το αφήνω σε μετρια φωτια παντοτε να βράσει 15΄ακόμη , μέχρις  ότου να δέσει καλά το σιρόπι. Το αφήνω κρυώσει καλά και κατόπιν το  σουρώνω με ένα λεπτό σουρωτηράκι.Το αδειάζω μέσα σε  ένα μπουκάλι και το διατηρώ εκτός ψυγείου.

Σερβίρεται ως εξής:

  • Μέσα σε ένα νεροπότηρο   με μπόλικα παγάκια βάζω μέχρι την μέση σιρόπι. Ανακατεύω με ένα κουταλάκι και το πίνω τις ζεστές ημέρες.
  • Επίσης με το κρύο το σερβίρουμε μέσα σε μισό ποτήρι ζεστό νερό και  έχουμε ένα ωφέλιμο αφέψημα για το κρύο. 
  • Συνοδεύεται  με  ένα κομμάτι μπακλαβά  ή ένα  λουκούμι.
  • Επίσης μπορούμε στην ζαχαροπλαστική να αντικαταστήσουμε στα σταφιδόψωμα και στα κέικς την κανέλα και τα γαρύφαλλα αρωματίζοντας μόνον με κανελάδα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 12027
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 22-06-2009 10:54
 
Μπράβο! πολύ καλή συνταγή και για πολλές χρήσεις! :)
 
lovestars
2. 17-10-2010 10:05
 
Ax, τι ωραίο! Θα το φτιάξω σίγουρα! Μπαίνει στα αγαπημένα! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/06/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός