Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Kαρυδόπιτες μυρωδάτες ατομικές
Kαρυδόπιτες μυρωδάτες ατομικές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Παρασκευή, 19/06/09

H συνταγή είναι απο το βιβλίο του Τσελεμεντέ "Γλυκίσματα".
Μια εύκολη και ελαφριά συνταγούλα για καρυδόπιτες, χωρίς σιρόπι!!!!

Υλικά
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αβγα
  • 3 κ.γ κανελογαρίφαλα σκόνη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 3 φυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 4 κ.γ μπέικιν
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα(χοντροαλεσμένη)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ατομικά φορμάκια
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε τα ατομικά φορμάκια και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180c.
Χτυπάτε το βούτυρο τη ζάχαρη και τα αβγά στο μίξερ για 5 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτετε το γάλα τα κανελογαρίφαλα και συνεχίζετε το χτύπημα.Τέλος προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι,ανακατεμένο με το μπέικιν και την καρυδόψιχα.Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι
να ομογενοποιήθουν τα υλικά.Μοιράζετε το μέιγμα στις φορμίτσες προσέχοντας να μη φτάσει πολυ ψηλά γιατί το γλυκό θα φουσκώσει αρκετά.
Ψήνετε για 35 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν καινα πάρουν ωραίο χρώμα.Μόλις ψηθούν τις βγάζετε,ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7680
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/06/09 )