Υλικά
- 1 φλυτζανάκι ρύζι γλασσέ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
- 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ.σ κόρν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Πλένουμε και σταργγίζουμε το ρύζ. Το βάζουμε να βράσει με το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
- Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά το ρυζόγαλο.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ανακατευτεί ομοιόμορφα στο ρυζόγαλο.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-5 μπολάκια το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα (αν ζήσει) το βάζουμε στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7940 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |