Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρυζόγαλο με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Παρασκευή, 19/06/09
Υλικά
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι γλασσέ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ.σ κόρν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και σταργγίζουμε το ρύζ. Το βάζουμε να βράσει με το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
  • Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά το ρυζόγαλο.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ανακατευτεί ομοιόμορφα στο ρυζόγαλο.
  • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-5 μπολάκια το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα (αν ζήσει) το βάζουμε στο ψυγείο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7940
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 23-06-2009 13:28
 
Νenapart, τι ωραία ιδέα !! μας αρέσει πολύ το ρυζόγαλο..θα το δοκιμάσω κι έτσι...
 
ata
2. 23-06-2009 16:54
 
χαιρομαι που σου αρεσε αta μου,δοκιμασε το και πες μου εντυπωσεις.. :p
 
nenapant
3. 25-06-2009 10:51
 
Λοιπόν το έφτιαξα...από γεύση ήταν πολύ καλό αλλά...δεν έπηξε...Κράτησα το μισό μείγμα (το φτιάχνω σχεδόν όμοιο σαν κι εσένα) για το κλασσικό ρυζόγαλο και στο υπόλοιπο μείγμα πρόσθεσα λίγη κουβερτούρα (λιγότερη κι από αυτήν που γράφεις) αλλά το μείγμα δεν έπηξε ενώ το υπόλοιπο μείγμα είχε την σωστή πυκνότητα. Φαίνεται τόσο απλό, τι πήγε στραβά ?
 
ata

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )