Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλοπιτάκια Νο.02 (μίνι πανεύκολα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από elinakou   
Παρασκευή, 19/06/09
Μηλοπιτάκια Νο.02 (μίνι πανεύκολα)

Γράφω για πρώτη φορά γιατί πραγματικά θέλω να μοιραστώ αυτήν την πανεύκολη συνταγή για μίνι μηλοπιτάκια τα οποία είναι και νηστίσιμα!!

Υλικά
Για την ζύμη
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • Μισό ποτήρο Ρετσίνα
  • 1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κιλό φαρίνα

Για την γέμιση

  • 4 μήλα
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ
  • 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • καρύδια και σταφίδες αν θέλετε
Εκτέλεση
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έτσι δημιουργείται μια πολύ μαλακή ζύμη που δεν κολλάει!! Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα βάζοντάς την σε μια λεκάνη και σκεπάζοντας με μια μεμβράνη.
Για την γέμιση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια τα μήλα και προσθέτουμε το κονιάκ, την ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να μουλιάσει το μήλο. Έπειτα αφαιρούμε τα ΄πολλά υγρά που βγήκαν και ανακατεύουμε με καρυδάκι ψιλοκομμένο και σταφίδες αν θέλουμε.
Δημιουργία
Μηλοπιτάκια Νο.02 (μίνι πανεύκολα)Πλάθουμε με ένα μικρό κομμάτι ζύμης ένα μπαλάκι, το πατάμε λίγο με το χέρι φλατ, τοποθετούμε ένα κουτάλι από την γέμιση μας στο κέντρο και και κλείνουμε τις άκρες πάνω, το γυρίζουμε ανάποδα και το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί αραιά γιατι θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε αέρα στους 180 για 20 λεπτά και είναι έτοιμα!!! Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη για ομορφιά!
Παραλλαγή
Επειδή αυτή η ζύμη με κατενθουσίασε δοκίμασα και τα έκανα και αλμυρά. Δεν έβαλα στην ζύμη την βανίλια και έβαλα σαν γέμιση μέσα τυρί φέτα με ντομάτα και ελιές, τα άλλειψα με λίγο κρόκο, έριξα σουσάμι και βγήκαν τέλεια!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 17082
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 22-06-2009 19:37
 
Καλώς μας ήρθες :) Πραγματικά η συνταγή σου ακούγεται super ;) Την βάζω ευθύς στα αγαπημένα μου και θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία :zzz
 
ekaterini
2. 22-06-2009 20:41
 
Πραγματικά είναι τέλεια και πανεύκολη, έχω και φωτογραφίες αλλα δεν ξερω πως να τις ανεβάσω για να τα δείτε και οπτικα!! Καμιά βοήθεια?
 
elinakou
3. 22-06-2009 20:55
 
Γεια σου Ελίνα μου. Καλωσόρισες κοντά μας. Για να ανεβάσεις φωτογραφίες, υπάρχουν δύο τρόποι: ή θα πας στο φόρουμ, στην τεχνική υποστήριξη ή θα ζητήσεις βοήθεια από τους διαχειριστές. Η συνταγή σου όντως είναι ενδιαφέρουσα. Ευχαριστούμε. :zzz
 
despoinaki
4. 22-06-2009 21:03
 
thanx κοριτσια, το βρήκα!!!
 
elinakou
5. 22-06-2009 21:20
 
η συνταγη επεξεργαστηκε,πολυ ωραια ευχαριστουμε. 
απλα αν προσθετεις φωτο εκ των υστερων θα πρεπει να μας ενημερωνεις εδω 
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=940.0 
για να κανουμε την απαραιτητη μορφοποιηση που χρειαζεται.
 
margarita79
6. 22-06-2009 21:25
 
Πολύ ωραία συνταγή. Μου αρέσει και η αλμυρή εκδοχή.
 
vago
7. 22-06-2009 23:37
 
Πάρα πολύ ωραία και τα γλυκά και τα αλμυρά
 
xanthibax
8. 23-06-2009 08:42
 
Πολύ καλή συνταγή φαίνεται!! Θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας! :)
 
fraoulitsa
9. 23-06-2009 23:37
 
Καλησπέρα ωραία συνταγή αν δεν έχουμε όμως ρετσίνα τι άλλο μπορούμε να βάλουμε;
 
annakouki
10. 24-06-2009 21:04
 
Tην πρώτη φορά που την έφτιαξα και δεν είχα ρετσίνα έβαλα λευκό ξηρό κρασί και βγήκαν μια χαρά. Ομως η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε ότι με την ρετσίνα γίναν πολύ πιο ωραία!!
 
elinakou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )