Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κράμπλ με μπανάνες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Παρασκευή, 19/06/09
Υλικά
  • 5 μπανάνες
  • 100γρ βούτυρο
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 3 κ.σ σκούρα ζάχαρη
  • 130γρ αλεύρι
  • 1 πρέζα σκόνη κανέλα
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • 1/2κ.γ μαγιά σκόνη
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και βάζουμε μέσα τις μπανάνες να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί τάρτας.Ανακατεύουμε μαζί το υπόλοιπο βούτυρο,το αλεύρι,τη σκούρα ζάχαρη, το τζίντζερ, την κανέλα και τη μαγιά,μέχρι να πετύχουμε μια κοκκώδη ζύμη(σαν χοντρά ψίχουλα). Στρώνουμε τη ζύμη πάνω στις μπανάνες.Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200c,μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του.
Τρώγεται ζεστό, γιατί τότε είναι τραγανό και πολύ νόστιμο (θα έχετε ένα λόγο παραπάνω να το καταβροχθίσετε, μόλις βγεί από το φούρνο)..
Καλή όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7243
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 23-06-2009 12:46
 
Ωραία συνταγή και εύκολη φαίνεται. Αυτά τα τραγανά μου αρέσουν πολύ!
 
vago
2. 23-06-2009 16:59
 
ειναι πεντανοστιμη,την εκανα τις προαλλες αλλα επειδη ειχα κοσμο και περιμεναν πως και πως να το φανε δεν την εβγαλα φωτο,να σου πω επισης οτι εγω προσθεσα και καρυδια την ωρα που ζαχαρωνε η μπανανα.Μπορεις να το κανεις με οτι φρουτο θελεις,απλα αν το κανεις με μπανανα φροντισε η ροδελες σου να μην ειναι πολυ λεπτες γιατι θα λιωσουν,εγω ετσι την πατησα..
 
nenapant

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/02/10 )