Η συνταγή αυτη προέκυψε ξαφνικά αλλά έγινε καταπληκτική!Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!Φροντίστε οι μερίδες στο πιάτο να είναι γενναίες.Το στυλ εστιατορίου με μια πηρουνιά μακαρόνια στη μέση του πιάτου με τρομάζει(ειμαστε και μακαροναδες ..χιχι!). Υλικά - 1 πακέτο linguine ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 150 γρ φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
- 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1/3 πιπεριά(κατά προτίμηση φλωρίνης) κομμένη σε κυβακια
- 1 μικρό κρεμμυδάκι(σαν αυτά του στιφάδου)ψιλοκομμένο
- 1 ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος(μπορείτε να βάλετε και με χαμηλά λιπαρά)
- ½ ποτήρι γάλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
- 1 κ.γ κέτσαπ
- Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.σ βιταμ ή lurpak
- Παρμεζάνα και ρεγκάτο τριμμένα
- Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση - Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το κρεμμύδι με το κοτόπουλο και την πιπεριά.
- Αλατοπιπερωνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ ή το ουίσκι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε την κρέμα,το γάλα και την κέτσαπ.
- Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις η σάλτσα έχοντας το νου μας να μη φουσκώσει και μόλις έχει δέσει ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με ρεγκατο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα(τα κομματάκια κοτόπουλου τα κρατάμε να τα βάλουμε από πάνω).
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ,φρεσκοτριμμενη παρμεζάνα και την υπόλοιπη σάλτσα μας με τα κοτοπουλάκια.
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14452 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |