Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ.23cm) Για την επικάλυψη
- 70γρ.ανάλατο βούτυρο
- 140 γρ καστανή ζάχαρη
- φρέσκα βύσσινα 2 ½-3 φλιτζάνια (ή 1 βάζο κομπόστα στραγγισμένα)
Για το κέικ- 195γρ.αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.γ baking powder
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 113 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. άσπρη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 μεγάλα αυγά χωρισμένα (από το ψυγείο)
- γάλα 120 μλ (1/2 φλιτζάνι )
- 1/4 κ.γ κρεμοριο (ή 2-3 σταγονες λεμονι)
- 1 κ.σ λικέρ βύσσινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Βάζουμε το βούτυρο με τα καστανή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά.
- Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι μας και από πάνω τοποθετούμε τα βύσσινα(αν βάλουμε κομπόστα πρέπει να έχουν στραγγίξει καλά).φροντίστε ο πατος του ταψιου να μην εχει κενα και να καλυφθει καλα.
- Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε λίγο κρεμόριο ή λεμονί για να σφίξει αρκετά.
- Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα ένα τα κροκαδια.
- Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
- Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με 2 απαλές κινήσεις.
- Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα βύσσινα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 25-35 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Σερβίρουμε με Σαντιγύ ή παγωτό.
Όταν είναι ακόμα χλιαρό μαζί με σαντιγύ είναι μούρλια!!Φυσικά αν θελετε μπορειτε να αντικατστησετε τα βυσσινα με κερασια. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10290 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |