Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ριζότο μανιταριών
Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ριζότο μανιταριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τρίτη, 23/06/09
p6230038_400
Υλικά:

για το κοτόπουλο:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κομμάτι τζίντερ φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
 για το ριζότο:
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό ρύζι (εγώ έβαλα ειδικό για ριζότο)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 200 γραμ. μανιτάρια φρέσκια σε φετάκια
  • 1/2 λίτρο νερό ή ζωμό
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

για το κοτόπουλο:

  • Σε ένα πιρέξ ρίχνουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε.
p6230009_400
  •  Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο πιρέξ γυρίζοντάς τα να κολλήσουν επάνω τους τα καρυκεύματα.
p6230016_400
  • Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον απλώνουμε για να τα καλύψει. Ρίχνουμε την γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
p6230019_400
  • Τέλος ρίχνουμε και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς με αέρα.
p6230021_400
για το ριζότο:
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν ελαφρά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. 
  •  Προσθέτουμε το ρύζι και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
p6230022_400
  •  Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά, περίπου 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξαναβάζουμε το καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9368
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 25-06-2009 12:22
 
Νόστιμο και πικάντικο και μεθυσμένο! Ο,τι καλύτερο!
 
vago
2. 25-06-2009 16:05
 
Μαίρη, φαίνεται πολύ ωραίο. Τζίντζερ και μπούκοβο, αγαπημένα. Το κοτόπουλο όμως βγαίνει μαλακό; Ο μικρός φοράει σιδεράκια και τον δυσκολεύουν τα σκληρά κρέατα. :sigh :sigh :sigh
 
despoinaki
3. 26-06-2009 08:29
 
To δοκίμασα χθες καθώς η δημιουργός του έφερε πεσκέσι. Μου άρεσαν πάρα πολύ τα αρώματα του πιάτου αυτού, αυτό όμως που πρέπει οποσδήποτε να αναφέρω είναι πως αν και το στήθος είναι στεγνό, σκληρό και άνοστο, στο συγκεκριμένο πιάτο το στήθος κοβόταν με το πιρούνι και ήταν και 3 ημερών μάλιστα. 
Μαίρη μπράβο για την έμπνευση.
 
sgr
4. 26-06-2009 08:45
 
μμμ πολυ ωραιο!μπραβο!
 
margarita79
5. 26-06-2009 12:51
 
Δέσποινα δε θα έχει πρόβλημα ο μικρός σου. Γίνεται ιδιαίτερα μαλακό. Το επιβεβαιώνει και η sgr που το έφαγε, μάλιστα, μετά από 3 μέρες.
 
Mary
6. 26-06-2009 15:34
 
Μπραβο Μαιρη !!! 
Υπεροχη συνταγη!!
 
melita
7. 20-03-2010 18:17
 
Πως και μου είχε ξεφύγει αυτό το απίθανο κοτοπουλάκι??  
Φαίνεται καταπληκτικό και είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ μαλακό αφού ψήνεται στα υγρά της τομάτας. 
Θα το φτιάξω τις επόμενες μέρες και θα το συνοδεύσω με πουρέ αρωματισμένο με τζίντζερ, μπούκοβο και παρμεζάνα :upset  
Ευχαριστούμε Μαιρούλα :zzz
 
Flora
8. 21-06-2011 12:26
 
Πολύ ωραίο φαίνεται Μαιρούλα. Σύντομα θα το δοκιμάσω
 
DINA1969

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός