Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φρρουί ζελέ με κρέμα γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τετάρτη, 24/06/09
 gele3_400
 Υλικά :

Για το ζελέ ροδάκινου :

  • 40 ml νερό 
  • 40 gr. ζάχαρη
  • 400 ml φρέσκο χυμό ροδάκινου
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μικρό κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Για την κρέμα γιαουρτιού :

  • 400 gr. στραγγιστό γιαούρτι
  • 40 gr. μέλι
  • 2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση :

Για το ζελέ ροδάκινου:

  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το δεντρολίβανο να βράσει και ανακατεύουμε μέχρις ότου διαλυθεί ή ζάχαρη.
  • Στραγγίζουμε. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ και σκεπάζουμε με δροσερό νερό. Την αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε  2-3 κουταλιές της σούπας από το χυμό του ροδάκινου.
  • Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρις ότου λιώσει η ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα σιροπιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό, ανακατεύουμε καλά, και μοιράζουμε σε 4-6 μπολ σερβιρίσματος ή ποτήρια.
  • Τοποθετούμε το ζελέ στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι σχεδόν να πήξει.

Για τη κρέμα γιαουρτιού:

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ και σκεπάζουμε με δροσερό νερό ώστε να μαλακώσει.
  • Τη βγάζουμε από το μπολ και τη βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό. Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, για ένα λεπτό περίπου ή μέχρις ότου λιώσει η ζελατίνη.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το γιαούρτι και το μέλι.
  • Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα γιαουρτιού στη ζελατίνη.
    Τα αναμειγνύουμε και μετά ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
  • Βάζουμε λίγο από την κρέμα γιαουρτιού – μελιού πάνω από το ζελέ φρούτου, που έχει ήδη πήξει.
  •  Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρις ότου πήξει και το γιαούρτι.
Σερβίρουμε κρύο!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6390
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/07/09 )