Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτοπουλάκι του μπαξέ με basmati Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 30/06/09
kot_400

Αυτή την εποχή τα λαχανικά είναι σε αφθονία. Μπορειτε να το φτιάξετε με ότι λαχανικά σας αρέσει.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο σπιτικό ή αγοραστό κομμένο σε μερίδες
  •  2-3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μετρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • Λίγες λιαστές ντομάτες (αυτές που είναι σε λαδί όχι τις αποξηραμένες)
  • ½ ποτήρι κρασί
  • ½ ποτήρι χυμός ντομάτας
  • 1-2 κ.σ. κέτσαπ ή λίγη ζαχαρη για τη σάλτσα
  • ½ κ.σ. κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
  • 1 κ.γ κύμινο(προαιρετικά)
  • 2 κ.σ βαλσαμικο ξύδι
  • Λάδι
  • Αλατι,πιπερι

Για το basmati

  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1μιση κ.σ βιταμ
  • Αρακας και ψιλοκομμένο καροτο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε ελαφρά σε μια κατσαρόλα με λαδί(όχι να μαυρίσουν ισα σοταριστούν)
  • Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο(το έχουμε αλατοπιπερωσει) και το βάζουμε στη γάστρα.
  • Περιχύνουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε να ψηθεί στους 180-210 βαθμούς.
  • Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το βάρος του κοτοπουλου.Υπολογιστε 1 ώρα για κάθε κιλό συν μίση ώρα επιπλέον για να ξεροψηθεί.
  • Στα μισά ανοίγουμε τη γάστρα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βαλσαμικο.
  • Προς το τέλος ανοίγουμε τη γάστρα να εξατμιστούν τα υγρά και να ξεροψηθεί το φαγητό μας(εγώ το γυρνώ στον αέρα).

Για το basmati

  • Σε μια κατσαρόλα μετράμε 2 κούπες χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι(το μπασματι δεν θελει τσιγαρισμα) ,το βιταμ ,τον αρακά και το καρότο κομμένο σε λεπτά κομμάτια.
  • Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το νερό.Έχουμε το νου μας να μην κολλήσει
  • Όταν είναι έτοιμο το απομακρύνουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβήξει τους ατμούς και να έχουμε σπυρωτό αποτέλεσμα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5742
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 30-06-2009 16:21
 
Margarita poli oreo to fagaki sou mono apo ti foto kai mas trexoun ta salia.
 
iwanna
2. 01-07-2009 06:31
 
Ωραίο το καλοκαιρινό κοτοπουλάκι σου!
 
vago
3. 03-07-2009 14:13
 
Όντως καλοκαιρινό με τόσα χρώματα στο πιάτο αλλά σίγουρα και από γέυση σουπερ :zzz
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 30/06/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός