Αυτή την εποχή τα λαχανικά είναι σε αφθονία. Μπορειτε να το φτιάξετε με ότι λαχανικά σας αρέσει. Υλικά - 1 κοτόπουλο σπιτικό ή αγοραστό κομμένο σε μερίδες
- 2-3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 μετρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- Λίγες λιαστές ντομάτες (αυτές που είναι σε λαδί όχι τις αποξηραμένες)
- ½ ποτήρι κρασί
- ½ ποτήρι χυμός ντομάτας
- 1-2 κ.σ. κέτσαπ ή λίγη ζαχαρη για τη σάλτσα
- ½ κ.σ. κανέλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
- 1 κ.γ κύμινο(προαιρετικά)
- 2 κ.σ βαλσαμικο ξύδι
- Λάδι
- Αλατι,πιπερι
Για το basmati - 1 κούπα ρύζι
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1μιση κ.σ βιταμ
- Αρακας και ψιλοκομμένο καροτο
- αλάτι
Εκτέλεση - Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε ελαφρά σε μια κατσαρόλα με λαδί(όχι να μαυρίσουν ισα σοταριστούν)
- Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο(το έχουμε αλατοπιπερωσει) και το βάζουμε στη γάστρα.
- Περιχύνουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε να ψηθεί στους 180-210 βαθμούς.
- Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το βάρος του κοτοπουλου.Υπολογιστε 1 ώρα για κάθε κιλό συν μίση ώρα επιπλέον για να ξεροψηθεί.
- Στα μισά ανοίγουμε τη γάστρα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βαλσαμικο.
- Προς το τέλος ανοίγουμε τη γάστρα να εξατμιστούν τα υγρά και να ξεροψηθεί το φαγητό μας(εγώ το γυρνώ στον αέρα).
Για το basmati - Σε μια κατσαρόλα μετράμε 2 κούπες χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι(το μπασματι δεν θελει τσιγαρισμα) ,το βιταμ ,τον αρακά και το καρότο κομμένο σε λεπτά κομμάτια.
- Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το νερό.Έχουμε το νου μας να μην κολλήσει
- Όταν είναι έτοιμο το απομακρύνουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβήξει τους ατμούς και να έχουμε σπυρωτό αποτέλεσμα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7346 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |