Υλικά - 500 γρ μοσχάρι (κατά προτίμηση ποντίκι)
- 1 πακέτο ζυμαρικά ματσάτα
- 1 κονσέρβα ντοματινια Σαντορίνης ολόκληρα ή 6-7 ντοματάκια
- 3-4 μεγαλούτσικα κρεμμύδια σε φέτες
- ½ ποτήρι κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας(ή και παραπάνω αν δε βάλουμε κονσέρβα ντοματάκια)
- 1 κ.σ ζάχαρη
- ½ κ.σ κανέλλα
- ¾ φλιτζάνι λάδι
- Αλατι,πιπερι
- Λαδοτυρι σε κυβακια & τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση Πλένουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στη χύτρα μας να ροδίσει από όλες τις πλευρές Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.Αν βάλουμε φρέσκα ντοματακια τα ριχνουμε μεσα να σωταρισοτυν ελαφρα και ταπασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη να καραμελωσουν.Επειτα τα αφαιρούμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθετουμε,το χυμό ντομάτας αν βάλουμε κονσέρβα ντοματάκια τα ρίχνουμε και αυτά και 1-1μιση ποτήρι νερό. Ρίχνουμε το πιπέρι και την κανέλλα. Κλείνουμε τη χύτρα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βράσει το μοσχάρι μας καλά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Ανοίγουμε τη χύτρα και δυναμώνουμε τη φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Προσθετουμε το αλατι. Αν έχουμε βάλει κονσέρβα ντοματακια τα αφαιρούμε για να μη διαλυθούν αν όμως εχουμε καραμελώσει τα φρέσκα τα ρίχνουμε μέσα σε αυτή τη φάση.Μόλις η σάλτσα έχει δέσει καλά ανακατεύουμε μέσα τα βρασμένα ματσατα και ρίχνουμε το λαδοτυρι σε κυβακια. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.Το σερβίρουμε με τριμμένο τυρί!! Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12173 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |