Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με ντοματίνια, λαδοτύρι και ματσάτα
Μοσχαράκι με ντοματίνια, λαδοτύρι και ματσάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 30/06/09
mat2_400
Υλικά
  • 500 γρ μοσχάρι (κατά προτίμηση ποντίκι)
  • p6300151_4001 πακέτο ζυμαρικά ματσάτα
  • 1 κονσέρβα ντοματινια Σαντορίνης ολόκληρα ή 6-7 ντοματάκια
  • 3-4 μεγαλούτσικα κρεμμύδια σε φέτες
  • ½ ποτήρι κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας(ή και παραπάνω αν δε βάλουμε κονσέρβα ντοματάκια)
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • ½ κ.σ κανέλλα
  • ¾ φλιτζάνι λάδι
  • Αλατι,πιπερι
  • Λαδοτυρι σε κυβακια  & τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στη χύτρα μας να ροδίσει από όλες τις πλευρές
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.Αν βάλουμε φρέσκα ντοματακια τα  ριχνουμε μεσα να σωταρισοτυν ελαφρα και ταπασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη να κp6300183_400αραμελωσουν.Επειτα τα αφαιρούμε.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθετουμε,το χυμό ντομάτας αν βάλουμε κονσέρβα ντοματάκια τα ρίχνουμε και αυτά  και 1-1μιση ποτήρι νερό.
Ρίχνουμε το πιπέρι και την κανέλλα.
Κλείνουμε τη χύτρα  για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βράσει το μοσχάρι μας καλά.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Ανοίγουμε τη χύτρα και δυναμώνουμε τη φωτιά  να εξατμιστούν τα υγρά  και να δέσει η σάλτσα.
Προσθετουμε το αλατι.
Αν έχουμε βάλει κονσέρβα ντοματακια τα αφαιρούμε για να μη διαλυθούν αν όμως εχουμε καραμελώσει τα φρέσκα τα ρίχνουμε μέσα σε αυτή τη φάση.Μόλις η σάλτσα έχει δέσει καλά ανακατεύουμε μέσα τα βρασμένα ματσατα και ρίχνουμε το λαδοτυρι σε κυβακια.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.Το σερβίρουμε με τριμμένο τυρί!!
Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12173
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 01-07-2009 09:27
 
παρα πολυ ωραιο μαργαριτα μου,αλλα να ρωτησω κατι σαν απειρη που ειμαι,το λαδοτυρι τι ειναι,που το βρισκεις?
 
nenapant
2. 01-07-2009 09:45
 
Υπαρχουν διαφορα λαδοτυρια στο σ/μ εγω περνω ζακυνθου δοκιμασε και οποιο σου αρεσει.μπορεις να βαλεις και αλλο σκληρο τυρι σε κυβακια πχ.ρεγκατο
 
margarita79
3. 01-07-2009 11:12
 
Ετσι κάνει το μοσχαράκι η αδερφή μου (Ζακυνθινός βλέπετε ο γαμπρός ;) ) και γίνεται πραγματικά πεντανόστιμο!! Θέλει λίγο προσοχή όμως στο αλάτι γιατί το τυράκι είναι ήδη αρκετά αλμυρό.
 
vago
4. 01-07-2009 11:16
 
σωστα βαγγο!!εγω βαζω βεβαια λιγο λαδοτυρι ισα για τη γευση.αυτη η συνταγη παντως ειναι κατι μεταξυ φολεγανδρου λογω ματσατα,σαντορινης λογω ντοματινιων και ζακυνθου λογω του τυριου. 
πανελλαδικη καλυψη... :grin
 
margarita79
5. 01-07-2009 12:22
 
Έτσι δεν το έχω κάνει ποτέ το μοσχάρι. Με καραμελωμένα ντοματάκια εννοώ! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε... Εύγε Μάρτζι!
 
Mary
6. 01-07-2009 13:03
 
A Margarita, μας αρέσει πολύ το μοσχάρι και το δικο σου μοσχαράκι έχει πράγματι άρωμα νησιωτικής Ελλάδας...αυτήν την μάρκα ντοματίνια Σαντορίνης δεν την έχω συναντήσει...τα βρίσκεις σε όλα τα s/m ? επίσης τι εννοείς καραμελώνεις τα ντοματίνια ? κάνεις την ζάχαρη καραμέλα και βάζεις μέσα τα ντοματίνια ?
 
ata
7. 01-07-2009 15:37
 
ata τα ντοματινια αυτα μου τα εφεραν πεσκεσι απο τη Σαντορινη και δε νομιζω να τα βρεις εδω στην Αθηνα εκτος και υπαρχει κατι αναλογο σε κονσερβα. 
μπορεις ομως να χρησιμοποιησεις φρεσκα.οταν λεμε καραμελωνουμε εννοουμε οτι σε ενα τηγανκακι βαζουμε λιγο λαδι ή μαργαρινη και τα σωταρουμε μετα ριχνουμε ζαχαρη και ανακατευουμε ετσι δημιουργειται μια καραμελα και περνουν πολυ ωραια γευση. 
στην προκειμενη ομως μπορεις να τα ριξεις μεσα στο λαδι που σωταρονται τα κρεμμυδια να στοταριστουν ελαφρα και μετα να πασπαλισεις λιγη ζαχαρη. 
Θα παρουν ωραια γευση και τα κρεμμυδια με αυτον τον τροπο.
 
margarita79
8. 01-07-2009 20:20
 
Πολύ ωραίο το φαγητό σου Μαργαρίτα με πολλά παραδοσιακά προϊόντα! Αλήθεια το μασχαράκι από που είναι ??
 
voula
9. 02-07-2009 10:24
 
Πολύ ωραία ιδέα...την επόμενη φορά θα την εφαρμόσω. Σ' ευχαριστώ Margarita !
 
ata
10. 03-07-2009 14:11
 
Η φωτο τα λέει όλα!!!ΤΕΛΕΙΟ :)
 
atalanth
11. 03-07-2009 15:18
 
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ!  
ΤΕΛΕΙΟ!!!
 
lovestars
12. 04-03-2011 19:06
 
Βάζουμε και λαδοτύρι και τρίμμένο όταν σερβίρουμε;  
Αν βάλω reggato που μας αρέσει, με τί τυρί να σερβίρω τα ζυμαρικά, μιας και το ρεγγάτο θα είναι λιωμένο;
 
tamar
13. 04-03-2011 19:09
 
Το λαδοτυρι ειναι πιο πικαντικο και πιο σκληρο τυρι απο το ρεγκατο και σκοπος δεν ειναι να λιωσει εντελως.Τωρα οτι θες εσυ βαζεις. 
Οσο για το εξτρα τυρι μπορεις να εχεις στο τραπεζι καποιο σκληρο τυρι ψιλοτριμμενο και οποιος θελει βαζει.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )