Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Σολομός καπνισττός με γαρίδες και κριθαράκι (2 συνταγές)
Σολομός καπνισττός με γαρίδες και κριθαράκι (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 02/07/09
1η  Συνταγή: Καπνιστός σολομός ή πεστροφα με γαρίδες και κριθαράκι

Υλικά

  • ½  σακουλάκι κριθαράκι {μανέστρα}  χοντρό
  • ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 5 κουταλιές σούπας λάδι
  • το απαραίτητο νερό για να βράσει το κριθαράκι μια να είναι πολύ μελωμένο {χυμώδες}
  • μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • ελάχιστο βασιλικό
  • λίγη σόγια σος
  • 1 φιλέτο καπνιστού σολομού ή καπνιστή  πέστροφα
  • 1 φλιτζάνι  τσαγιού μικρές βρασμένες γαρίδες
  • Στο τέλος για γαρνίρισμα λίγο τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σοτάρω με το λάδι το κρεμμύδι. Ρίχνω την ντομάτα και το νερό πού απαιτείται και τα αφήνω να βράσουν.  Μόλις  πάρουν  βράση, προσθέτω  το κριθαράκι το ανακατεύω να μην καθίσει στον πάτο της κατσαρόλας και κολλήσει και το αφήνω να βράσει, Όταν έχει βράσει καλά και πρέπει να έχει αρκετό ζουμί, κόβω τα φιλέτα  του ψαριού μικρά κομματάκια,  τα ρίχνω μέσα στο κριθαράκι μαζί με τις  γαρίδες, και τα αφήνω να βράσουν ακόμη 5-8΄της ώρας. Σβήνω την φωτιά και φροντίζω το κριθαράκι να έχει τους χυμούς του και να είναι «μελωμένο».

Είναι πολύ νόστιμο φαγάκι. 

2η Συνταγή: Κριθαράκι γιουβέτσι στη γάστρα με καραβίδες

Εργαλεία : 1 κατσαρόλα  και 1 γάστρα πήλινη.

Υλικά

  • ¼  Χοντρό κριθαράκι {μανέστρα}
  • Ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη,
  • 2 κουταλάκια πελτέ
  • 1 κρεμμυδάκι  μεγάλο ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά  πράσινη και
  • ½ κόκκινη ψιλοκομμένες
  • ½ κιλού καραβίδες
  • Αλάτι
  • κοκκινοπίπερο καυτερό ή γλυκό όσο θέλουμε
  • 2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
  • 2 κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα. Του κρεμμυδιού.
  • Το ανάλογο νερό για να βράσει πολύ καλά η μανέστρα και να είναι με τον χυμό της.

Εκτέλεση

Σοτάρω στην κατσαρόλα, το κρεμμυδάκι  και την πιπεριά. Βάζω το ανάλογο νερό και προσθέτω το κριθαράκι και τις ντομάτες να βράσει  για 15΄ καλά και να είναι μελωμένο, με αρκετό νερό . Την  αδειάζω στην γάστρα και προσθέτω τις καραβίδες Το κοκκινοπίπερο και  το βούτυρο, και τα φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο  στους 250ο Κ .Βράζουν λίγο ακόμη  6-7΄και  το γιουβέτσι είναι έτοιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9444
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )