Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Σεκέρ Παρέ- Πολίτικο παραδοσιακό γλυκό
Σεκέρ Παρέ- Πολίτικο παραδοσιακό γλυκό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 02/07/09

Μια παραδοσιακή συνταγή από το πολίτικο ζαχαροπλαστείο «ΠΕΤΕΚ» που στα τούρκικα σημαίνει κηρήθρα!.

Υλικά
  • 8 αυγά
  • 650 γραμ πρόβειο βούτυρο
  • 250 γραμ.  κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γραμ γάλα
  • 1 κουταλάκι  του γλυκού μπέικιν
  • ½  κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
  • ½   κουταλάκι του γλυκού  βανίλια
  • 5 σπυράκια μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 +1/2  αλεύρι μαλακό
  • ½  κιλό αμύγδαλο  καβουρδισμένο
Για το σιρόπι
  • 1 ½ ζάχαρη
  • 800 γραμ. νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα,
  • φλούδες από 1 λεμόνι και 1  πορτοκάλι.
Εκτέλεση

Ανακατεύω τα αυγά, το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ  ανακατεύω ΟΛΑ τα υλικά μαζί.Πλάθω μικρές μπαλίτσες και τις φουρνίζω για 40΄σε φούρνο 170ο Κελσίου.Τέλος ΖΕΣΤΕΣ ακόμη οι μπαλίτσες, τις σιροπιάζω με ΚΡΥΟ το σιρόπι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9326
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-07-2009 12:51
 
Πολύ νόστιμο γλυκό!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/07/09 )