Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ντοματοκεφτέδες Νο.04 (εύκολοι και τραγανοί)
Ντοματοκεφτέδες Νο.04 (εύκολοι και τραγανοί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 06/07/09

Ντοματοκεφτεδες  εύκολοι  και τραγανοί. Θαύμα!! της κας  Μερκούρη!

Υλικά
  • 1-2 τεμ. μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεσποριασμένες  και κομμένες κυβάκια ψιλά. Αλατισμένες και σμουριγμένες & στραγγισμένες σε σουρωτήρι, που πετάω τα ζουμιά.
  • Αλάτι και πιπέρι (του πάει και… λίίίίγο… καυτερό)
  • 4 φουσκωτές κουταλιές αλεύρι,
  • ½  φλυτζανάκι του καφέ διόσμο ξερό , αλλά κατά προτίμηση φρέσκο,
  • Φέτα τριμμένη  ψιλά κομματάκια,
  • Αν  θέλεις στην μύτη σου κουταλιού λίγη σόδα ή μπέϊκιν,
  • ½ κουταλιά λάδι μέσα στην ζύμη
Αντί για αλεύρωμα
  • 1 φλυτζάνα  ψιλό φιδέ τον οποίο έχω σμουρίξει με το χέρι μου και τον έχω κάνει μικρά ψιλά κομματάκια ή σουσαμι
Εκτέλεση

Ζυμώνω όλα τα πρώτα υλικά  και αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο αλεύρι, και με βρεμένο σε νερό κουτάλι της  σούπας  κόβω κεφτέδες και τους κυλάω στον φιδέ τον άβραστο αντι για αλεύρωμα και τους ρίχνω στο καυτό λάδι να ροδίσουν και κατόπιν τους στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.

Τρώγονται ζεστοί  και γίνονται πολύ κριτσανιστοί!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τον ιδιο τρόπο κάνω και κολοκυθοκεφτέδες,  από μελιτζάνα,  από φάβα, από ρεβύθια κλπ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14102
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 07-07-2009 15:28
 
αυτους τους ντοματοκεφτεδες τους ειδα εχθες στην τηλεοραση απο την κ.Μερκουρη. 
Εφτιαξα λοιπον λιγους εχθες το βραδυ και ενω σαν γεμιση ηταν πολυ νοστιμοι(δε διεφεραν και πολυ απο οσους εχω δοκιμασει)η επικαλυψη με τον φιδε δε μου αρεσε τελικα. 
Ψιλοαρπαξε και πικριζε..δεν αλλαξα κατι στη συνταγη τους εκανα ακριβως οπως τους ειδα εχθες...
 
margarita79
2. 07-07-2009 16:22
 
Τους είδα κι εγώ Μαργαρίτα και συμφωνώ μαζί σου. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο φιδές αμαγείρευτος, θα τρώγεται. Η γέμιση όμως μου άρεσε πάρα πολύ. 8)
 
despoinaki
3. 07-07-2009 16:27
 
Eγώ αντιμετωπίζω πάντα το ίδιο πρόβλημα με αυτήν την συνταγή...το μείγμα είναι αρκετά υδαρό...στην συγκεκριμένη για 1 κιλό ντομάτες δηλαδή αντιστοιχούν 4κσ αλεύρι και πόση φέτα ?
 
ata
4. 07-07-2009 16:36
 
ατα γενικα στους ντοματοκεφτεδες το αλευρι δε μπορει να στο πει κανεις ακριβως.εξαρταται απο το ποσα υγρα εχουν οι ντοματες,ποσο καλα στιμμενες ειναι κτλ. 
αν δεις και στους ντοματοκεφτεδες Νο.01 που εχω δωσει αναφερω οτι το αλευρι πρεπει να ειναι τοσο ωστε να πλαθονται και να στεκονται σαν κεφτεδακια.
 
margarita79
5. 07-07-2009 16:45
 
Γι' αυτό δυσκολεύομαι...όσον αφορά την ποσότητα της φέτας στην συγκεκριμένη συνταγή ?
 
ata
6. 07-07-2009 17:15
 
Κατ΄αρχάς έχει γίνει λάθος στην δοσολογία της συνταγής. οι ντομάτες πρέπει να είναι 1-2 τεμάχια μεγαλες ντομάτες και όχι 1 κιλό . Γιαυτό δεν εγινε η ζύμη μαλακιά να κόβεται με το βρεμμένο κουτάλι. Δεύτερον ο φιδές νομίζω να βάλατε τον χοντρό το σπαγγέτο - φωλιά, θελει το ψιλό το γράφω, δηλαδή τα... μαλλιά αγγέλου! 
Δεν πρέπει να καιει πολύ το λάδι πρέπει να γίνουν χρυσαφένιοι, μόνον έτσι ΔΕΝ πικρίζει. Ε, βέβαια αφού κάηκε το λάδι και τσουρουφλιστηκαν, επόμενο ήταν! ¨Οσον αφορά τον λάθος δεν είναι αμαγείρευτος και το τηγάνισμα μαγείρεμμα είναι, και είναι νοστιμώτατοι τους έφτιαξα κιαγώ σήμερα. Είναι η συνταγή της τηλεοράσεως που όλες είδαμε της Μερκούρη! Ξαναπροσπαθήστε πάλι και πείτε μου! Φιλάκια!!!
 
pastaflora
7. 07-07-2009 17:23
 
Αγατητή ατα εγώ δεν έβαλα πολλή φέτα περίπου 150 γραμμάρια τριμμένη έβαλα. Μου έγιναν νοστιμώτατοι.
 
pastaflora
8. 07-07-2009 17:48
 
Δε μου τσουρουφλιστικαν καθολου κ.Αρετη απλα αυτο το τηγανισμενο ζυμαρικο λογικο ηταν να ψιλοαρπαξει και πικριζε αρκετα αν και το λαδι δεν εκαιγε ..ισα ισα θα ελεγα και ναι εβαλα τον ψιλο φιδε.Απλα νομιζω οτι στα δικα μου τουλαχιστον γουστα δεν ταιριαζουν και μιας και την ειδαμε πολλες τη συνταγη ειπα να το μοιραστω μαζι σας.Για αυτο γραφουμε εξαλλου τις εμπειριες μας νομιζω.
 
margarita79
9. 07-07-2009 20:28
 
Καλά έκανες και το μοιράστηκες μαζί μου, άλλωστε αυτό ήταν η ευκαιρία μιά και ήμουνα στην Αθήνα να το ιδώ και να δω το λάθος μου, με την ποσότητα της ντομάτας. Ούτε με πείραξε που μου τα έγραψες , 'αλλωστε ουδείς τέλειος!... απλά , προσπαθώ να καταλάβω γιατί σου ψιλοπίκρισαν. Φυσικά και σε μένα δεν αρέσουν οι πικροί ούτε και οι λασπωμενοι, γιαυτό και δεν τους φτιάχνω με αλεύρι. Έχω την εντύπωση πως λασπώνουν. *αλήθεια πως θάτανε αν αντι φιδέ βλαζαμε ...σουσάμι...!*Παραδόξως αυτοί δεν μου λάσπωσαν, και γιαυτό σκεφτηκα να σας τους γράψω. εμπειρείες ανταλλάσουμε άλλωστε γλυκειά μου, άλλωστε και εγώ έχω μάθει τόσα και τόσα καλά από τις συνταγές σου. Τώρα άν δεν άρεσαν, τί να κάνουμε δεν μπορούν να έχουν όλοι τα ίδια γούστα... περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα!...Με πάρα πολή αγάπη Πασταφλώρα, και δεν χαλάμε την καρδιά μας πάνω από όλα!!!
 
pastaflora
10. 08-07-2009 13:50
 
Σ' ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση Pastaflora...διάβασα όλες τις απαντήσεις σας και νομίζω ότι θα τα καταφέρω μια χαρά τώρα.  
Υ.Γ η λέξη που χρησιμοποίησες για τις ντομάτες "σμουριγμένες" ήταν όλα τα λεφτά :grin :grin :grin
 
ata

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/01/10 )