Ντοματοκεφτεδες εύκολοι και τραγανοί. Θαύμα!! της κας Μερκούρη! Υλικά - 1-2 τεμ. μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες κυβάκια ψιλά. Αλατισμένες και σμουριγμένες & στραγγισμένες σε σουρωτήρι, που πετάω τα ζουμιά.
- Αλάτι και πιπέρι (του πάει και… λίίίίγο… καυτερό)
- 4 φουσκωτές κουταλιές αλεύρι,
- ½ φλυτζανάκι του καφέ διόσμο ξερό , αλλά κατά προτίμηση φρέσκο,
- Φέτα τριμμένη ψιλά κομματάκια,
- Αν θέλεις στην μύτη σου κουταλιού λίγη σόδα ή μπέϊκιν,
- ½ κουταλιά λάδι μέσα στην ζύμη
Αντί για αλεύρωμα- 1 φλυτζάνα ψιλό φιδέ τον οποίο έχω σμουρίξει με το χέρι μου και τον έχω κάνει μικρά ψιλά κομματάκια ή σουσαμι
Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα πρώτα υλικά και αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο αλεύρι, και με βρεμένο σε νερό κουτάλι της σούπας κόβω κεφτέδες και τους κυλάω στον φιδέ τον άβραστο αντι για αλεύρωμα και τους ρίχνω στο καυτό λάδι να ροδίσουν και κατόπιν τους στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστοί και γίνονται πολύ κριτσανιστοί! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τον ιδιο τρόπο κάνω και κολοκυθοκεφτέδες, από μελιτζάνα, από φάβα, από ρεβύθια κλπ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14102 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |