Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκιά πίτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τρίτη, 07/07/09

Αυτή τη συνταγή την σκαρφιστικα όταν απο την ζύμη της πίτσας μου περίσσεψε ζυμάρι και ....... πόσο πίτσα πια να φάμε !!!!!! (με τα υλικά για την ζύμη βγαίνουν 3 ταψιά του φούρνου) οπότε το ένα το έκανα γλυκό!!!!!

Υλικα (για 3 ταψιά φουρνου)

011_400για την ζυμη

  • 2 φακελακια μαγια ξερη
  • 1 κ.γ. γλυκανισο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιου χλιαρό νερο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λαδι
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 αυγα
  • αλευρι όσο σηκώνει (για όλες τις χρήσεις) (περίπου 1 kg)

για την γέμιση

  • φρούτα (ότι σας περισσεύει στο ψυγείο εγώ έβαλα 2 αχλάδια 1 βανιλια 1 ροδάκινο)
  • λίγο λικερ
  • 2 κουπες ζάχαρη
  • 5 κ.σ. βουτυρο
  • 1 κ.σ. γιαουρτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 kg αλευρι για όλες τις χρησεις
  • 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • 1 μηλο
Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι το οποιο ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολάει στα χεριά και απαλη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη κανονικά για να χωράει στο ταψί μας και να περισσεύει λίγο για το γύρισμα. Προσοχή βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί

003_400Για τη γέμιση
Πολτοποιούμε όλα τα φρούτα (εκτός απο μήλο) μαζί με το λικέρ και την 1 κουπα ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Χτυπάμε το βουτυρο με την ζάχαρη προσθέτουμε το γιαουρτι, το αυγο και την μισή κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στα φρούτα προσθέτουμε το μπεικιν και βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Βάζουμε τον χυλό μέσα στο ταψί επάνω απο τη ζύμη και κόβουμε το μήλο σε ροδέλες  πάνω απο τον χυλό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το γλυκό το σερβίρουμε κατά προτίμηση κρύο και πασπαλισμένο με κανέλα (αν έχετε και λίγο καρυδάκι νομίζω ότι θα ταιριάζει ωραία), εγώ δεν είχα ..


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6602
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-07-2009 11:17
 
κοιτα να δεις..λαχταριστη ,λαχταριστη η γλυκια πιτσα σου!μπραβο για την ιδεα!
 
margarita79
2. 08-07-2009 11:36
 
Μαράκι πολύ καλή η πιτσούλα, μπράβο σου :)  
Εγώ παλιά που δούλευα σε αλυσίδα πίτσας είχα σκαρφιστεί κάτι άλλο όταν θέλαμε γλυκάκι. 
Επαιρνα τη ζύμη την αφράτη αυτή που είναι σαν λουκουμάς στο ατομικό μέγεθος, έβαζα για σάλτσα 2 κουταλιές χυμό ανανά, κάλυπτα με φέτες ανανά και στα κενά του κερασάκια και πασπάλιζα με κρυσταλική ζάχαρη για να κάνει κρούστα, στο φούρνο και μετά στο πιάτο μας με παγωτάκι ή σαντιγύ δίπλα, Τέλειο γλυκάκι και γρήγορο ;)
 
Fey
3. 08-07-2009 11:53
 
Ευχαριστω πολυ κοριτσια. Ο,τι είχε το ψυγείο και το ντουλάπι το χρησιμοποιησα!!!! ;)  
Σίγουρα θα μπορούσε να έχει και γέμιση απο μπουγάτσα για παράδειγμα και επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι είμαι ανοιχτή σε όλες τις ιδέες :zzz
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/07/09 )