Αυτή τη συνταγή την σκαρφιστικα όταν απο την ζύμη της πίτσας μου περίσσεψε ζυμάρι και ....... πόσο πίτσα πια να φάμε !!!!!! (με τα υλικά για την ζύμη βγαίνουν 3 ταψιά του φούρνου) οπότε το ένα το έκανα γλυκό!!!!!
Υλικα (για 3 ταψιά φουρνου) για την ζυμη
- 2 φακελακια μαγια ξερη
- 1 κ.γ. γλυκανισο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιου χλιαρό νερο
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λαδι
- 1/2 φλυτζάνι του καφέ εβαπορέ αδιάλυτο
- 2 αυγα
- αλευρι όσο σηκώνει (για όλες τις χρήσεις) (περίπου 1 kg)
για την γέμιση - φρούτα (ότι σας περισσεύει στο ψυγείο εγώ έβαλα 2 αχλάδια 1 βανιλια 1 ροδάκινο)
- λίγο λικερ
- 2 κουπες ζάχαρη
- 5 κ.σ. βουτυρο
- 1 κ.σ. γιαουρτι
- 1 αυγό
- 1/2 kg αλευρι για όλες τις χρησεις
- 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
- 1 μηλο
Εκτέλεση Για τη ζύμη Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι το οποιο ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολάει στα χεριά και απαλη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη κανονικά για να χωράει στο ταψί μας και να περισσεύει λίγο για το γύρισμα. Προσοχή βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί Για τη γέμιση Πολτοποιούμε όλα τα φρούτα (εκτός απο μήλο) μαζί με το λικέρ και την 1 κουπα ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Χτυπάμε το βουτυρο με την ζάχαρη προσθέτουμε το γιαουρτι, το αυγο και την μισή κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στα φρούτα προσθέτουμε το μπεικιν και βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Βάζουμε τον χυλό μέσα στο ταψί επάνω απο τη ζύμη και κόβουμε το μήλο σε ροδέλες πάνω απο τον χυλό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το γλυκό το σερβίρουμε κατά προτίμηση κρύο και πασπαλισμένο με κανέλα (αν έχετε και λίγο καρυδάκι νομίζω ότι θα ταιριάζει ωραία), εγώ δεν είχα ..
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7908 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |