Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Κολιοί ψητοί με πιπεριές και λεμόνι
Κολιοί ψητοί με πιπεριές και λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 08/07/09

Ο κολιός είναι ένα πεντανόστιμο λιπαρό ψάρι που εμείς μόνο ψητό στα κάρβουνα τρώμε!

Αυτήν την φόρά δοκίμασα την παρακάτω συνταγή δικής μου εμπνεύσεως μιας  και ήταν αδύνατον λόγω βροχής να κάνουμε τους κολιούς στην ψητούς στα κάρβουνα.

Το αποτέλεσμά.. καταπληκτικό! Οι πιπεριές νοστιμότατες και το ψαράκι μοσχοβολούσε λεμόνι όπως και όλη μου η κουζίνα!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
  • 4 Κολιούς  
  • 6 -7 πιπεριές κέρατο (οχι καυτερές)
  • 4 Λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Μερικούς σπόρους κόλιανδρο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ:
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τους κολιούς .Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αλατίζουμε.
  • Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες. Κόβουμε στην μέση τις πιπεριές τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και στρώνουμε μερικές φέτες λεμόνι και κατόπιν ακουμπάμε πάνω τους τα ψάρια .
  • Σε ένα μπώλ βάζουμε τον χυμό λεμονιού με λίγο λαδάκι  και το χτυπάμε ελαφρά . Με μία λεμονόκουπα που την βουτάμε στο μίγμα λαδώνουμε τα ψαράκια μας και από τις 2 πλευρές.
  • Ρίχνουμε ρίγανη, τους σπόρους κόλιανδρου  και τέλος το σκόρδο χωρίς να το καθαρίσουμε .
  • Παίρνουμε τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και καλύπτουμε τα ψαράκια.
  • Ψήνουμε στους  170 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά περίπου.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 9620
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )