Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Μπαβαρουάζ με κρασί και ζαχαρωμένα σταφύλια
Μπαβαρουάζ με κρασί και ζαχαρωμένα σταφύλια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Παρασκευή, 10/07/09
Η συνταγή είναι από παλιό τεύχος του περιοδικού Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής είναι πολύ εύκολο γρήγορο και δροσερό γλυκάκι, ότι πρέπει για το καλοκαιράκι!!!
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 4 αυγά
  • 2 ποτηράκια κρασί μοσχάτο
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • σιρόπι από βατόμουρα ή φράουλες
Για τα ζαχαρωμένα σταφύλια
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με το πηρούνι
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 30 ρώγες σταφύλι πλυμένες και στεγνωμένες
Εκτέλεση
  • Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό 15 λεπτά.
  •  Σε μικρή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τα αυγά και τα 2/3 από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μσύρμα των αυγών μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα, ελαφρά δεμένη.
  • Ρίχνουμε κατόπιν τα φύλλα της ζελατίνης, αφού τα στίψουμε καλά για να φύγει το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 φορμάκια και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τα ζαχαρωμένα σταφύλια:

  • Βουτάμε τις φώγες των σταφυλιών πρώτα στο χτυπημένο ασπράδι και μετά τις κυλάμε στη ζάχαρη.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ξεφορμάρουμε τις μπαβαρουάζ και τις περιχύνουμε με το σιρόπι.
  • Τις γαρνίρουμε με τις ζαχαρωμένες ρώγες σταφυλιού.

Παραλλαγή δική μου: Γαρνίρω τις μπαβαρουάζ  με γλυκό κουταλιού και το σιροπάκι του.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3264
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/07/09 )