Υλικά: - 20-25 κολοκυθανθοί
- 1 1/2 κούπα ρύζι για γεμιστά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- μισό λεμόνι
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση Πλένουμε προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα και τα αφήνουμε επάνω σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι τη μισή ντομάτα, το μαϊντανό και το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει χωρίς πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν γεμίζουμε τα κολοθολούλουδα με προσοχή. Τα στρώνουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα το χυμό μισού λεμονιού, ελαιόλαδο και νερό (με προσοχή, καλύτερα λίγο στην αρχή και αν χρειαστεί ξαναβάζουμε). Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το ρύζι. Καλη όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5692 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |