Το πακέτο που έφτασε σπίτι μου είχε μία αστακοκαραβίδα, γύρω στις 10 μεγάλες γαρίδες και μερικά καβουράκια. Αυτό ήταν το μαγειρικό αποτέλεσμα!
Υλικά: - 1 αστακοκαραβίδα
- 8 μεγάλες γαρίδες
- λίγα μικρά καβουράκια
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο10
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 κρασοπότηρο ούζο
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα θαλασσινά σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε και σουρώνουμε το νερό τους ώστε να μείνει καθαρό. Σε μία ρηχή κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα θαλασσινά μας, αφήνουμε λίγα λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τις ντομάτες αφού τις πολτοποιήσουμε μαζί με την μουστάρδα και την πιπερίτσα. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 15' περίπου (η σάλτσα πρέπει να μείνει αραιή). Αφαιρούμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη κρατώντας την σάλτσα τους ζεστή. Στο νερό που βράσαμε τα θαλασσινά βράζουμε τώρα τα μακαρόνια ώστε να μείνουν αρκετά al dente. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Από πάνω βάζουμε τα θαλασσινά. Κλείνουμε την κατσαρόλα μας για 5' αφήνοντας να ζεσταθούν καλά και κατόπιν σερβίρουμε. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10237 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |