Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κότα μιλανέζα πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 12/07/09
Κότα μιλανέζα πιλάφι. Original ιταλικό
Υλικά
  • 1 κότα μεγάλη και παχιά
  • 1-2 κρεμμύδια μέτρια
  • 2-3 καρότα
  • λίγη ρίζα σέλερι (ήμερο σέλινο) - προαιρετικά
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • ρύζι για το πιλάφι (αμερικάνικο)
  • ¼  του κουταλιού του γλυκού, σκόνη ζαφοράς ή αλλιώς  σαφράνι  ή κρόκος.
    Θα δόση ωραίο κίτρινο χρώμα στο πιλάφι μας.  Διαλύεται μέσα στο ζουμί της κότας μετά το σούρωμα.
Για την σάλτσα (είναι ένα είδος μπεσαμέλ)
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 ½ φλυτζάνι ζουμί  από κότα
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο  παρμεζάνα κατά προτίμηση, ή ακόμη καλύτερα ΠΕΚΟΡΙΝΟ !!
Εκτέλεση
  • Καθαρίζω την κότα και την βάζω να βράση σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, με αρκετό νερό και  λίγο χοντρό αλάτι. Την ξαφρίζω. 
  • Ρίχνω εν συνεχεία τα χορταρικά. Αφήνω να  σιγοβράσει και αφήνω μόνον όσο ζουμί χρειάζομαι για το πιλάφι και επί πλέον 1 ½  για να κάνω την σάλτσα.
  • Όταν  βράσει, βγάζω την κότα, την τεμαχίζω και την  αλατοπιπερώνω. Σουρώνω το  ζουμί της. Ξεχωρίζω το 1 ½ ποτήρι ζωμό για την σάλτσα, και με το άλλο  ετοιμάζω το πιλάφι υπολογίζοντας 2 1/3  φλιτζάνια ζουμί για  1 φλυτζάνι ρύζι.
  • Βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά με το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι λίγο–λίγο ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά. Κατόπιν ρίχνω το ζουμί καυτό μαζί με το επίσης καυτό γάλα. Ανακατεύω να πήξη η σάλτσα.
  • Την βγάζω από την φωτιά και  προσθέτω φρέσκο βούτυρο και τους κρόκους πολύ καλά χτυπημένους.  

Σερβίρω φορμάροντας το ρύζι σε στρογγυλή πιατέλα και το πασπαλίζω με μπόλικο τριμμένο τυρί και από πάνω περιχύνω το φορμαρισμένο στο κέντρο πιλάφι με μπόλικη σάλτσα. Το ίδιο κάνω και στα κομμάτια της κότας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλω το σερβίρω σ΄ένα πυρέξ κατά στρώσει. Δηλαδή στρώνω το ρύζι σε  ένα πυρέξ, και μετά  το κοτόπουλο  σε μικρομερίδες, και από πάνω τα πασπαλίζω με το τυρί και την σάλτσα του (πού όπως καταλάβατε είναι ένα είδος μπεσαμέλ)

Buon apetito  signori !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6295
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-07-2009 22:00
 
μμμ πολυ καλη φαινεται!η σαλτσα πρεπει να ειναι εξαιρετικη!
 
margarita79
2. 13-07-2009 23:57
 
Αυτό το φαγάκι το έχω φάει αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Ευχαριστώ για τη συνταγή λοιπόν και μια και έχω τα υλικά θα μαγειρευτεί άμεσα :)
 
Faye
3. 14-07-2009 08:28
 
Φαίνεται πολύ νόστιμη και ενδιαφέρουσα συνταγή!Εννοείται ότι θα δοκιμαστεί ;)
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός