Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Maushawa (σουπα με οσπρια, ρυζι και γιαουρτι)
Maushawa (σουπα με οσπρια, ρυζι και γιαουρτι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 12/07/09

AΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – Μαushawa (σουπα με οσπρια, ρυζι & γιαουρτι)
Από το βιβλίο "Afghan Food and Cookery" της HELEN SABER I.

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • img_0108_40050γρ. ρεβίθια
  • 50 γρ, κόκκινα  ή λευκά φασόλια
  • 50 γρ. μπιζέλια
  • 50 γρ. ρύζι ελληνική καρολίνα
  • Νερό  για να βράσουν τά όσπρια
  • 1 ½   -2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγισμένο
  • ¼ κιλού αρνίσιο ψαχνό, κομμένο  σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές της  σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένες  ντομάτες
  • 1 ½  - 1  κουταλιά  καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι
  • ½  φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Μουσκεύω αποβραδίς τα όσπρια. Στραγγίζω  και  τα βάζω μαζί με το ρύζι και περίπου 1 λίτρο νερό ,σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε βαθύ τηγάνι , σοτάρω το αρνί με το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω τις ντομάτες και   βράζω 1-2 λεπτά. Βάζω το πιπέρι, λίγο αλάτι και ¼ του φλιτζανιού νερό και σιγοβράζω μέχρι πού να  μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Όταν τα  όσπρια και το ρύζι έχουν μαλακώσει ανακατεύω με το γιαούρτι  και το κρέας και τα σιγοβράζω  για αλλά 5-10 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν οι γεύσεις. Δοκιμάζω και διορθώνω την γεύση με επί πλέον αλάτι ή πιπέρι. Εάν η σούπα είναι πηχτή την αραιώνω με λίγο νερό. 

Σερβίρω το maushawa πολύ ζεστό πασπαλίζοντάς το με τον άνηθο σε μια γαβάθα.

Καλή σας όρεξη !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5821
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/07/09 )