Η συνταγούλα αυτή είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στον Αρχο, μαζί με τις ευχαριστίες μου για τη βοήθειά του. Αρχηγέ στην υγειά μας!!!
Υλικά :
- 1κιλό χταπόδι
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ματσάκι ναϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι - πιπέρι
- 12 - 15 πράσινες ελιές
Εκτέλεση :
- Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Κρατάμε στην άκρη το ζωμό του.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σωτάρουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι.
- Προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μερικές φορές.
- Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.
- Αφάνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά του.
- Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις ελιές να πάρουν μια δυό βράσεις και το ουζομεζεδάκι μας είναι έτοιμο.
Το ουζομεζεδάκι αυτό, το φτιάχνουν σε όλες τις ελαιοπαραγωγές πόλεις της Ελλάδας, κάθε φορά όμως διαφέρει το είδος της ελιάς. Στη Μυτιλήνη τσακιστές, στην Καλαμάτα μαύρες Καλαμών, στη Θάσο, όπου΄το πρωτοδοκίμασα, τις ντόπιες δικές τους. Εγώ χρησιμοποιώ τις πράσινες που είναι γεμιστές με πιπεριά. Ταιριάζουν πολύ.
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7378 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |