Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωτό Παρφαί σε 5 λεπτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 13/07/09
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό Παρφαί σε 5 λεπτά
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
pa_400_01

Για όσους δεν έχουν παγωτομηχανη και τους φαίνεται κουραστικό το ενδιάμεσο χτύπημα του παγωτού  προκειμένου να μην κάνει κρυσταλλάκια πριν παγώσει ,η συγκεκριμένη συνταγή είναι η καλύτερη λυση.Ειναι ένα παγωτό νοστιμο,με εξαιρετική ύφη το οποίο δε χρειάζεται χτύπημα στο ενδιάμεσο και το κυριότερο ετοιμάζεται σε 5 λεπτα. Αξιζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά
  • 1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες

Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

  • Καραμελώμενα αμύγδαλα
  • Φρουτακια γλασε
  • Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
  • Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
  • Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα
 p7100209_400
Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να κτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια(αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).

 p7100211_400 Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
p7130230_400

Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!

  Για να καραμελωσετε ξηρους καρπους βαζετε στο τηγανακι λιγο καλαμποκελαιο και ριχνετε τα αμυγδαλα ολοκληρα με 1-2 κ.σ ζαχαρη.τα ανακατευετε να μην καουν μεχρι να καραμελωσουν και τα αραδιαζετε σε μια λαδοκολλα να κρυωσουν.(εγω πηρα ετοιμα καραμελωμενα απο μια καβα)  

 p7150023_400 

 Η συνταγή ειναι της γειτονισσας μου  και είχε και 2 ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά εγώ τα αφαίρεσα και δε νομίζω ότι έχασα κάτι.Αν σας αρεσει η σοκολατα δοκιμαστε το με κακαο και σταγονες σοκολατας μεσα ή τρουφα ειναι απιθανο!!

Καλή επιτυχία !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (64) | Εμφανίσεις: 127635
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (46)
16. 15-07-2009 19:35
 
Καλά που μου το θύμησες Μαργαρίτα, καιρό είχα να φτιάξω παγωτό! 
Να πώ και γω 2 παραλλαγές; 
1 βαζάκι Nutella στη θέση του ζαχαρούχου γάλακτος, για παγωτό πραλίνα φουντουκιού. 
Στην συνταγή με το εβαπορέ, ίση ποσότητα κρέμας γάλακτος χτυπημένης να γίνει σαν γιαούρτι (όχι σαντιγύ), δίνει παγωτό παρφαί χωρίς κρυσταλλάκια. 
Έχω καταλήξει στην αναλογία: 1 μορφατ-1 ζαχαρούχο (ή nutella) - 500ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη. 
* Οι φωτογραφίες σου είναι απίθανες!!
 
arhontia
17. 16-07-2009 12:49
 
θα το δοκιμασω αμεσως μολις παρω τα υλικα γιατι ειμαι σε διακοπες και δεν εχω κοντα syper market 'fainete ομως απιθανο :grin :?
 
lelemad
18. 16-07-2009 17:35
 
Από το πρωί που το είδα Μαργαρίτα έχω πάθει πλάκα :upset Σούπερ το παγωτό σου :zzz
 
atalanth
19. 17-07-2009 10:50
 
Το έφτιαξα εχθές Μαργαρίτα. Η γεύση του ήταν ασυναγώνιστα καλύτερη από εκείνη που έφτιαχνα με το εβαπορέ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μία ελαφριά μους με κρεμώδες σώμα που όντως θύμιζε παρφαί παγωτό...επέλεξα την σοκολατένια εκδοχή καθότι fun της σοκολάτας...Νά'σαι καλά !!
 
ata
20. 17-07-2009 11:09
 
Δηλαδη σας αρεσε ετσι?την επμενη μερα ειναι ακομα καλυτερο οσο παγωνει.Εβαλες κατι αλλο μεσα εκτος απο κακαο?
 
margarita79
21. 17-07-2009 11:12
 
Εννοείται ότι μας άρεσε !!! έβαλα μόνο κακάο όσο λες εσύ αλλά την επόμενη φορά θα βάλω και ξηρούς καρπούς γιατί πιστεύω οτι θα του πηγαίνουν πολύ. Σ' ευχαριστώ Μαργαρίτα !!
 
ata
22. 17-07-2009 11:17
 
ναι κακακο μπορουμε να βαλουμε οσο θελουμε αναλογα με το ποσο σοκολατενιο το θελουμε.Εγω εβαλα μεσα επιπλεον τρουφα σοκολατας αλλα και το λευκο με τους καραμελωμενους ξηρους καρπους εγινε εξαιρετικο. 
Πολυ χαιρομαι που σου αρεσε!
 
margarita79
23. 17-07-2009 13:00
 
margarita79 συγχαρητήρια...τέλειο, απίστευτο..το έκανα εχθές και ξετραλαθήκαμε στο σπίτι. Τώρα μένει να δοκιμάσω και την εκδοχή με το κακάο, η οποία πιστεύω οτι θα είναι το ίδιο τέλεια!!
 
fairychild
24. 17-07-2009 14:19
 
μπραβο!!!η εκδοχη με το κακαο ειναι ακομα καλυτερη!σε ευχαριστω για τα καλα λογια
 
margarita79
25. 18-07-2009 00:33
 
Eμείς και το φτιάξαμε και το φάγαμε (σιγά που θα το αφήναμε) :grin  
Έκανα την άσπρη εκδοχή και το συνόδεψα με γλυκό κουταλού κεράσι και καραμελωμένα αμύγδαλα :p  
Πολύ απαλό σαν μους, κοβόταν εύκολα και από γεύση :zzz  
Τώρα θα δοκιμάσω διάφορες εκδοχές αλλά σαν βασική συνταγή με ικανοποίησε απόλυτα ;)
 
Faye
26. 18-07-2009 16:41
 
μπραβο φαιη! 
περιμενω οπωσφηποτε νεα απο τις επομενες εκτελεσεις(κατι για μοκα διαβασα στο φορουμ)για να παρω και εγω ιδεες!
 
margarita79
27. 19-07-2009 18:34
 
Μπράβο Μαργαρίτα! Εξαιρετικό το παγωτό σου! Έχω κάνει δυο φορές το άσπρο και σήμερα θα κάνω και τη σοκολάτα. Εως τώρα έκανα την συνταγή που γράφει η κονσέρβα σαντιγί και το είχα σταματήσει γιατί μετά από λίγο έκανε κρυσταλλάκια και δεν μου άρεσε καθόλου εκτός του ότι γινόταν πολύ σκληρό και χρειαζόταν και χτύπημα 2-3 φορές!.  
Τό δικό σου γίνεται φοβερό και πολύ εύκολα! Εξαιρετική συνταγή! Καλά περιττό να σου πω για πότε εξαφανίζεται. Πήρα και χωνάκια από το s/m και γίνεται χαμός!
 
voula
28. 19-07-2009 22:25
 
Τι χωνάκια Βούλα μου; εγώ διπλή δόση κάνω και εξαφανίζεται σε μια μέρα :sigh  
Αλλά δε μπορώ να πω μου έφερε ο αδερφούλης μου χθες μια τσαντα morfat και μια ζαχαρούχο μην ξεμείνουμε κιόλας :?  
Λοιπόν Μαργαρίτα για τις ιδέες που λέγαμε: 
1. Με τη λευκή εκδοχή παγωτό εκμέκ όπως κάνουμε το εκμέκ όσο αφορά το φύλλο και το σιρόπι και για κρέμα το παγωτάκι. 
2.Για ένα τραπέζι ή γιορτή τούρτα παγωτό σοκολάτα ή μόκα σε φόρμα με στεφάνι που βγαίνει και λίγο πριν σερβίρεις τη βγάζεις από τη φόρμα στολίζεις με σαντιγί , αμύγδαλα, φλούδες σοκολάτας, κερασάκια και σερβίρεις. 
3. Παγωτό κορμός με τη γεύση σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και τα μπισκοτάκια όπως τα βάζουμε στον κορμό.  
 
Ξεκίνα να φτιάχνεις :grin :grin :grin
 
Faye
29. 20-07-2009 11:14
 
μπραβο βρε κοριτσια !τελικα μεγαλο σουξε το παγωτακι!πολυ χαιρομαι . 
Εγω μετα την 4η δοση αποφασισα να σταματησω...μετα τις διακοπες παλι! :grin
 
margarita79
30. 22-07-2009 14:47
 
Μαργαρίτα έκανα μια ακόμη παραλλαγή σήμερα για παρφέ stratsiatella. 
Φτιάχνεις κανονικά τη λευκή εκδοχή και μετά παίρνεις το μπωλ που θα το παγώσεις και βάζεις μια στρώση παγωτό από πάνω λιωμένη κουβερτούρα σε κλωστές, πάλι παγωτό , πάλι κουβερτούρα σε κλωστές και τελειώνεις με παγωτό. 
Μπορείς να το κάνεις και σε μακρόστενη φόρμα και όταν κρυώσει και ξεφορμάρεις το γαρνίρεις πάλι με κουβερτούρα σε κλωστές. Πολύ εντυπωσιακό και σε εμφάνιση και σε γεύση
 
Faye


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )