Σελίδα 1 από 4 Για όσους δεν έχουν παγωτομηχανη και τους φαίνεται κουραστικό το ενδιάμεσο χτύπημα του παγωτού προκειμένου να μην κάνει κρυσταλλάκια πριν παγώσει ,η συγκεκριμένη συνταγή είναι η καλύτερη λυση.Ειναι ένα παγωτό νοστιμο,με εξαιρετική ύφη το οποίο δε χρειάζεται χτύπημα στο ενδιάμεσο και το κυριότερο ετοιμάζεται σε 5 λεπτα. Αξιζει να το δοκιμάσετε!! Υλικά - 1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 βανίλιες
Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν: - Καραμελώμενα αμύγδαλα
- Φρουτακια γλασε
- Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
- Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
- Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα
| Εκτέλεση Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να κτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια(αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί). | | Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά. |
| Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!! Για να καραμελωσετε ξηρους καρπους βαζετε στο τηγανακι λιγο καλαμποκελαιο και ριχνετε τα αμυγδαλα ολοκληρα με 1-2 κ.σ ζαχαρη.τα ανακατευετε να μην καουν μεχρι να καραμελωσουν και τα αραδιαζετε σε μια λαδοκολλα να κρυωσουν.(εγω πηρα ετοιμα καραμελωμενα απο μια καβα) | | Η συνταγή ειναι της γειτονισσας μου και είχε και 2 ολόκληρα αυγά με τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά εγώ τα αφαίρεσα και δε νομίζω ότι έχασα κάτι.Αν σας αρεσει η σοκολατα δοκιμαστε το με κακαο και σταγονες σοκολατας μεσα ή τρουφα ειναι απιθανο!!
Καλή επιτυχία !! |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (64) | Εμφανίσεις: 127364 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|