Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Λαχανικά arrow Τα γεμιστά της γιαγιάς
Τα γεμιστά της γιαγιάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
4 μέτριες Ντομάτα(ες)
4 μέτριες Πιπεριές
4 μέτρια Κολοκυθάκια
300 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
300 γρ. Κιμάς Αρνίσιος
1 κούπα τριμμένο Κρεμμύδι(α)
2 Αυγό(ά)
100 γρ. Αμπελόφυλα
1/3 κούπας Λάδι
1/3 κούπας Ρύζι
2 κουταλιές ψιλοκομμένος Μαϊντανός
2 κουταλιές ψιλοκομμένος Άνηθος
Αλάτι
φρέσκο Πιπέρι
1/2 κουταλάκι Μοσχοπίπερο
1/8 κουταλάκι Κύμινο
2 Αυγό(ά)
1/3 κούπας Χυμός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Πλύντε και καθαρίστε τα λαχανικά, αφαιρώντας το εσωτερικό τους. Τρίψτε στον τρίφτη το εσωτερικό της ντομάτας και βάλτε το σ' ένα μπολ μαζί με τους δύο κιμάδες, το ρύζι, τ' αυγά, το λάδι, το κύμινο και το μοσχοπίπερο.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το άνηθο και ζυμώστε καλά. Αχνίστε τα αμπελόφυλλα 10' σε νερό που βράζει, στραγγίστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν. Γεμίστε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά. Βάλτε από μία κουταλιά γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίξτε τα σε σαρμαδάκια.
Τοποθετήστε τα γεμιστά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε 1/2 κούπας νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα επάνω σε μέτρια φωτιά, 1 ώρα περίπου.
Λίγο πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά, ετοιμάστε το αυγολέμονο. Σ' ένα μπόλ χτυπήστε τ' αυγά με το χυμό λεμονιού. Ρίξτε μέσα στο αυγολέμονο λίγο ζουμί από το φαγητό που βράζει, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με τα γεμιστά. Κουνήστε την κυκλικά να πάει παντού και κατεβάστε από τη φωτιά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό η κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )