Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μπύρα και χρωματιστές πιπεριές
Μοσχαράκι με μπύρα και χρωματιστές πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 14/07/09
Ευρετήριο άρθρου
Μοσχαράκι με μπύρα και χρωματιστές πιπεριές
Σελίδα 2
mos_400_01
Υλικά
  • 500 γρ μοσχάρι ποντίκι
  • ¾ κουτάκι μπύρα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 3 μικρές πιπεριές σε κυβάκια
  • 1μιση κ.σ μουστάρδα.
  • 5 κ.σ κρέμα γάλακτος(περίπου μισο ποτήρι)
  • ¾ φλιτζάνι λάδι
  • 1 κ.σ κέτσαπ
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλατι, πιπέρι
Εκτέλεση
p7140002_400

Πλένουμε το μοσχάρι και βάζουμε το λάδι στη χύτρα μας .

Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβακια τις αλατίζουμε ελαφρά και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή και βάζουμε το κρεας,το αφήνουμε να τσιγαριστεί και προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη να καραμελώσουν
p7140005_400

Σβήνουμε με τη μπύρα και ρίχνουμε πιπερι,ριγανη και τη μουστάρδα με την κέτσαπ.

Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μίση ώρα.

Ανοίγουμε τη χύτρα,αλατίζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και σχεδόν να δέσει η σάλτσα.

p7140021_400

Ρίχνουμε τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος και περιμενουμε να πάρει λίγες ακόμα βράσεις και να δέσει η σάλτσα εντελώς.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

 

Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (43) | Εμφανίσεις: 25771
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (28)
16. 20-09-2010 18:57
 
μαργαριτα σε ΑΜC κατσαρολες γινεται και οχι σε χυτρα? επειδη το ποντικι δε μαρεσει αν παρω νουα υπαρχει προβλημα?
 
jslam
17. 20-09-2010 19:31
 
Παρε οποιο κομματι απο μοσχαρι σου αρεσει.Εγω βαζω ποντικι ως πιο μαλακο αλλα πολλες φορες ζηταω απλα και ''μοσχαρι για τας κεμπαπ'' και δεν κανει καμμια σπουδαια διαφορα. 
Σε οτι κατσαρολα θες μπορεις να το φτιαξεις ακομα και σε απλη.Εγω χρησιμοποιω χυτρα για πιο γρηγορα.Τις amc δεν τις εχω αλλα ξερω οτι μαγειρευουν επισης γρηγορα...απλα θα προσεξεις οταν θα το σβησεις το κρεας να εχει μαγειρευτει και να εχει μαλακωσει καλα.
 
margarita79
18. 20-09-2010 22:17
 
εισαι οαση,,,καθε βδομαδα θα σου ζηταω μια συνταγη και τη δευτερα θα εχουμε θεμα :p
 
jslam
19. 10-10-2010 00:38
 
κοριτσια...η συνταγη ειναι για 500 gr κρεας.εγω θελω 1.5 kgr κρεας,να αυξησω αναλογικα τα υλικα ή θα κανω μαμακια?? 
περιμενω απαντηση γιατι αυριο θα το επιχειρησω.....
 
jslam
20. 10-10-2010 02:14
 
Βαλε 1μιση κουτακι μπυρα,1 ποτηρι κρεμα γαλακτος και αυξησε λιγο και ολα τα υπολοιπα υλικα(πιο πολλες πιπεριες,πιο πολυ κρεμμυδι κτλ).Καλη επιτυχία!!!
 
margarita79
21. 10-10-2010 08:14
 
καλημερα!! 
σε ευχαριστω Margy ;)  
τοχα αγχος μηπως δεν απαντησετε...
 
jslam
22. 10-10-2010 16:13
 
apotelesmata... 
στη κατσαρολα εμειναν 2 πολυ μικρα κομματακια...γενικα εγινε αναρπαστο και εμειναν τα μπριζολικια ολα. 
τα δικα μου σχολια... 
το βρηκα με παραπανω γλυκητητα απο οτι θατοθελα. νομιζω οτι αφου τα κρεμυδια εχουν ζαχαρα ,πρεπει να μη γινει το καραμελωμα τους εστω και με ενα κοφτο κουταλακι ζαχαρη. 
παντως ηταν ευγευστο και για αλλη μια φορα ευχαριστω τη Margy :)
 
jslam
23. 10-10-2010 17:57
 
Χαιρομαι που σας αρεσε!Εμενα τα καραμελωμενα κρεμμυδια μου αρεσουν τρελα!!Η γλυκυτητα ειναι και θεμα γουστου φυσικα. 
Παντα τετοια!!
 
margarita79
24. 10-10-2010 18:52
 
αναμενω την ετυμηγορια σου για την επομενη κυριακη :)
 
jslam
25. 06-03-2011 20:06
 
Θα συμφωνήσω με την jslam. Αν και οι καλεσμένοι ζήτησαν και δεύτερο πιάτο, για μένα ήταν πιο γλυκό απ΄οτι θα το ήθελα. Ίσως αν παρέλειπα τη ζάχαρη και πρόσθετα περισσότερη μουστάρδα;..
 
tamar
26. 06-03-2011 22:24
 
Ίσως αν παρέλειπα τη ζάχαρη και πρόσθετα περισσότερη μουστάρδα;.. 
Μετα θα μου ελεγες φανταζομαι οτι πικριζει η μπυρα...η ζαχαρη ειναι απαραιτητη απο εκει και περα δοκιμαζεις και βλεπεις πως το θες.Γιατι δε ξερω και τι μουσταρδα χρησιμοποιει ο καθενας ,ποσο εντονη ειναι ή τι μαρκα μπυρα και ποσο πικρη ειναι...Χαιρομαι που αρεσε στους καλεσμενους σου.
 
margarita79
27. 02-11-2011 15:20
 
Μα τι υπέροχο που ήταν ...... υπέροχη γεύση ..... Bravooooo !!!! :grin
 
basilikhmaria
28. 02-11-2011 21:21
 
Σε ευχαριστω πολυ!Χαιρομαι που το ευχαριστηθηκατε.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/05/10 )