Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Μιλφέιγ Νο.10 (ελαφρυ με κρέμα τυριού)
Μιλφέιγ Νο.10 (ελαφρυ με κρέμα τυριού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mariaNeapoli   
Τετάρτη, 15/07/09
dsc02482
Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. τυρί philadelphia
  • 1 βανίλια
  • κανέλλα
  • επιπλέον ζάχαρη άχνη
  • λίγο γάλα
Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας τόσο ώστε να καλύψει το πυρέξ που θα βάλουμε το γλυκό. Κόβουμε 2 κομμάτια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Ψήνουμε ένα μικρό κομμάτι επιπλέον για την διακόσμηση.

 Στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τηνκρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια ώσπου να γίνουν μια παχιά σαντιγύ. Κρατάμε το 1/3 και στην υπόλοιπη ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

 Τέλος στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το ραντίζουμε με λίγο γάλα και από πάνω στρώνουμε την μισή κρέμα τυριού. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα και τελειώνουμε με ένα στρώμα από την σαντιγύ που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με το κομμάτι φύλλου (που ψήσαμε αφού πρώτα το τρίψουμε με τα δάχτυλα, την κανέλλα και την ζάχαρη άχνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πρίν σερβίρουμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7757
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 16-07-2009 15:48
 
Μαράκι το μιλφέϊγ σου φαίνεται τέλειο, και η κρέμα του πολύ αφράτη! Είχα σκοπό να φτιάξω αυτό το γλυκό το Σάββατο για μια βραδυά με φίλους, οπότε θα δοκιμάσω τη δική σου συνταγή :) Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή :zzz
 
YANNA
2. 16-07-2009 15:55
 
πραγματι πολυ ωραιο και μου αρεσει παρα πολυ το τυρι κρεμα μαζι με σαντυγι!μπραβο!
 
margarita79
3. 16-07-2009 17:08
 
πολυ ενδιαφερον μου φαινεται.Θα το δοκιμασω συντομοτατα .Ευχαριστουμε .
 
matina
4. 16-07-2009 20:46
 
Eυχαριστώ για τα καλά σας λόγια και θέλω να συμπληρώσω ότι το ίδιο γλυκό είναι τέλειο στρωμένο σε κολονάτο ποτήρι και γαρνιρισμένο με φράουλες ή γλυκό κουταλιού βύσσινο.
 
mariaNeapoli
5. 17-07-2009 10:09
 
Εγώ αυτό το μήνα έχω τσακίσει τα μιλφέιγ. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή ως προς την κρέμα. Για τη σφολιάτα θα πάρω τα γνωστά σφολιατίνια για πιο γρήγορα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι... γιατί ραντίζεις τη σφολιάτα με γάλα. Ξέρω ότι το πετυχημένο μιλφέιγ είναι όταν παραμένει τραγανή η σφολιάτα και δεν μουλιάζει από την κρέμα. Γι’ αυτό και σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία το «στήνουν» εκείνη τη στιγμή που το παραγγέλνεις...
 
Mary
6. 17-07-2009 11:16
 
Οταν λέω ραντίζω δεν το κάνω και μούσκεμα!!! Πάρα πολύ ελαφρά. :?
 
mariaNeapoli
7. 19-07-2009 18:36
 
Πολυ ωραία η συνταγή σου Μαρία. Θα τη δοκιμάσω άμεσα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός