| Υλικά - 1 πακέτο σφολιάτα
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. τυρί philadelphia
- 1 βανίλια
- κανέλλα
- επιπλέον ζάχαρη άχνη
- λίγο γάλα
|
Εκτέλεση Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας τόσο ώστε να καλύψει το πυρέξ που θα βάλουμε το γλυκό. Κόβουμε 2 κομμάτια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Ψήνουμε ένα μικρό κομμάτι επιπλέον για την διακόσμηση. Στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τηνκρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια ώσπου να γίνουν μια παχιά σαντιγύ. Κρατάμε το 1/3 και στην υπόλοιπη ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το ραντίζουμε με λίγο γάλα και από πάνω στρώνουμε την μισή κρέμα τυριού. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα και τελειώνουμε με ένα στρώμα από την σαντιγύ που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με το κομμάτι φύλλου (που ψήσαμε αφού πρώτα το τρίψουμε με τα δάχτυλα, την κανέλλα και την ζάχαρη άχνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πρίν σερβίρουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9696 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |