Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δίχρωμο γλυκό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Πέμπτη, 16/07/09
Υλικά
  • 1 κουπα βουτυρο
  • 4 κουπες αλευρι
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 4 αυγα
  • 1 βανιλια
  • 1 1/2 κουπα γαλα
  • 1 φακελακι μπεκιν
  • 6 κουταλακια του γλυκου πετιμεζι
  • 3 κουταλακια του γλυκου κανελα
  • λιγο μελι θυμαρισιο
  • καρυδα τριμμενη ή αχνη ζαχαρη για πασπαλισμα
  • 1 κουταλια της σουπας φρυγανια τριμμενη
Εκτέλεση
  • Λιωνουμε ελαφρα το βουτυρο το ριχνουμε στη λεκανη και το δουλευουμε ωσπου να ασπρισει.
  • Ριχνουμε στη συνεχεια τη ζαχαρη και αμεσως μετα τα αυγα χωριστα, χτυπημενα και κατοπιν λιγο αλευρι που μεσα ανακατευουμε το μπεκιν, λιγο γαλα και επαναλαμβανουμε το ιδιο ωσπου να τελειωσει αλευρι και γαλα χωρις να σταματησουμε το δουλεμα.
  • Στη συνεχεια παιρνουμε το 1/4 απο το μειγμα και το βαζουμε σε μια λεκανη, βαζουμε την κανελα, το πετιμεζι και το ανακατευουμε καλα ωστε να παρει σκουρο χρωμα.
  • Αλειφουμε μια φορμα με βουτυρο, την πασπαλιζουμε με φρυγανια και αδειαζουμε μεσα λιγο μειγμα απο το κιτρινο, λιγο απο το σκουρο, ωσπου να τελειωσουν και τα δυο μειγματα.
  • Εχουμε ετοιμο το φουρνο σε δυνατη θερμοκρασια στην αρχη. Φουρνιζουμε το γλυκο και υστερα απο 5-10 λεπτα τη μετριαζουμε και ψηνουμε για 40 λεπτα.
  • Αφηνουμε να κρυωσει, το ξεφορμαρουμε, το τοποθετουμε σε πιατελα, το αλοιφουμε με μελι και το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη ή τριμμενη καρυδα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5996
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 17-07-2009 10:41
 
Ακουγεται πολύ εντυπωσιακό. Θα δοκιμαστεί !!!! 8)
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 07/01/11 )