Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπαμπάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Πέμπτη, 16/07/09
Υλικά
  • 4 αβγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 μπεϊκιν παουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
  • 1 κουταλάκι γλυκού λικέρ
  • 2 κούπες αλεύρι
σιρόπι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 βανίλια
  • λίγο χυμό λεμόνι
σαντιγί
  • 1 μορφατ
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά.
Αφού γίνει σαν χυλός, βουτυρώνουμε μια φόρμα. Υστέρα το βάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

το βγάζουμε, το κόβουμε στη μέση αφού το σιροπιάσουμε και όταν κρυώσει, βάζουμε στη μέση τη σαντιγί και το κλείνουμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6014
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-07-2009 12:23
 
Αγαπημένο γλυκό του αντρός  
θα δοκιμαστεί (διότι ο έρωτας περνάει απο το στομάχι) ;)
 
mariazouganeli
2. 18-07-2009 14:45
 
Δεν είναι η κλασσική συνταγή του γλυκού Μπαμπά ή αλλιώς Σαβαρέν.Ο Μπαμπάς φτιάχνεται αποκλειστικά και μόνο με μαγιά και πρέπει να ξεκουραστεί ετσι ώστε να φουσκώσει και να είναι εξαιρετικά αφράτο.Το παραπάνω ουσιαστικά είναι ένα σιροπισαστό κεικ με γέμιση σαντιγί. :)
 
angela
3. 19-07-2009 00:01
 
Και γω με μαγιά τον ξέρω... και ρούμι (χικ) :zzz
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός