Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα
Χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 19/07/09
p7190013_400
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γραμ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 φλυτζάνι μπύρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σωτάρετε για λίγο και ρίχνετε το κρέας να σωταριστεί καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μουστάρδα. Σβήνετε με τη μπύρα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα, ελέγχετε μήπως στεγνώσει και προσθέτετε λίγη μπύρα ακόμα. Μόλις διαπιστώσετε ότι το κρέας είναι βρασμένο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Αφήνετε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Σημείωση: Εγώ το μαγείρεψα σε χύτρα και δεν χρειάστηκαν έξτρα υγρά. Ο χρόνος μαγειρέματος ήταν 3/4 της ώρας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 29578
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 21-07-2009 13:52
 
Αμάν ρε,κακιά,με τις τρελλές σου φωτό :upset Μου τρέχουνε τα σάλια,μεσημεριάτικα στη δουλειά & με μαύρη πείνα :cry Τα μανιτάρια μπορώ να τα βάλω & κονσέρβα :? Και να είναι στραγγισμένα 250γραμ :?
 
JOANNOULA
2. 21-07-2009 17:25
 
Μπορώ να έχω μια μερίδα, γρήγορα σας παρακαλώ...... 
Τα σάλια μου έχουν πλημμυρίσει το πάτωμα.... Σλουρπ! Τί ζωγράφισες πάλι, βρε Μαίρη!!
 
rebekka
3. 21-07-2009 18:42
 
μμμμμ βλέπω Μαίρη πάλι έγραψες ( :) ) με την συνταγή σου. Μπήκε ήδη αγαπημένα και θα εκτελεστεί συντόμως (..... στα 50 εκ. για να είναι και του χεριού μας) :zzz
 
mariazouganeli
4. 22-07-2009 12:04
 
Ιωάννα μπορείς να βάλεις και κονσέρβα μανιτάρια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι θέμα γεύσης. Επίσης, δεν παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο αν είναι 200 γρ. τα μανιτάρια ή περισσότερα. 
Ρεβέκκα σου στέλνω τη μερίδα με σφεντόνα. Ανέβα ταράτσα! :grin  
Μαρία τα 50 εκ. μήπως είναι λίγο μακριά? Μήπως να το εκτελούσες στα 20? :grin :grin
 
Mary
5. 22-07-2009 15:07
 
Μαιρούλι μου βάλε σε παρακαλώ και μια πατούλα στο τηγάνι και έφτασα!!! 
 
σλουρπ, σλουρπ !!! μου πέσανε τα σάλια μου !!!! 
 
γεια στα χεράκια σου !!! α ! ρε τυχερέ Μάκη τι γυναίκα σου δώσαμε !!!!!
 
mb04
6. 23-07-2009 10:56
 
Απο τις αγαπημένες νόστιμες συνταγές. 
Την φτιάχνω συχνά αλλά ποτέ δεν πρόσθεσα μπύρα.
 
smp
7. 23-07-2009 21:38
 
Πω , πω τι ωραία συνταγή! Και εγώ το κάνω περίπου έτσι αλλά χωρίς την μπύρα και με μουστάρδα όχι σκόνη. Την επόμενη φορά θα το κάνω έτσι γιατί μου φαίνεται πολύ καλύτερο! Μπράβο Μαίρη!!
 
voula
8. 01-02-2010 10:12
 
Πολύ ωραίο φαγητάκι, το απόλαυσε ο καλός μου! Κι επειδή του αρέσουν τα πολύ λεμονάτα, πριν σωθεί η μπύρα έβαλα το χυμό από 2 λεμόνια, και προς το τέλος άλλα 2 λεμόνια για το ζουμάκι. Τέλειο!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 19/07/09 )