Υλικά - 1 κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 3 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 250 γραμ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1 φλυτζάνι μπύρα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σωτάρετε για λίγο και ρίχνετε το κρέας να σωταριστεί καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μουστάρδα. Σβήνετε με τη μπύρα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα, ελέγχετε μήπως στεγνώσει και προσθέτετε λίγη μπύρα ακόμα. Μόλις διαπιστώσετε ότι το κρέας είναι βρασμένο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Αφήνετε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Σημείωση: Εγώ το μαγείρεψα σε χύτρα και δεν χρειάστηκαν έξτρα υγρά. Ο χρόνος μαγειρέματος ήταν 3/4 της ώρας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 35743 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |