Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κεικ μερέντας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Δευτέρα, 20/07/09

Νοστιμότατο... και εύκολο!

 Υλικά:
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι λάδι (όχι ελαιόλαδο)
  • 3 κουταλιές σούπας μερέντα
  • 3 αυγά
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε πρώτα το γάλα, τη ζάχαρη και την μερέντα. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, τα οποία βάζουμε στο τέλος ένα ένα και χτυπάμε μετά από κάθε αυγό.
  • Βουτηρώνουμε και αλευρόνουμε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 33304
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 22-07-2009 09:19
 
Kαλως ηρθες σαρδελακι μου!φιλεναδα τελειο το κεικ και η μερεντα θα του πηγαινει τρελα!μπραβο!(εχω κατι αυγουλακια που πρεπει να αξιοποιησω θα το κανω αμεσα)
 
margarita79
2. 22-07-2009 09:29
 
Τι ωραίο και απλό κακάκι είναι αυτό; :)  
Θα εκτελεσθεί σύντομα και θα σου πω εντυπώσεις. 
Να σε ρωτήσω μόνο κάτι: Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή πρέπει για όλες τις χρήσεις; :?  
 
Καλώς ήλθες κι από μένα :)
 
Faye
3. 22-07-2009 09:36
 
μμμμ νοστιμότατο ακούγεται!!!! :upset  
 
Πες μου κάτι γιατί όχι ελαιόλαδο (διότι έχουμε ένα κόλημα και δεν χρησιμοποιούμε άλλο λάδι ακόμα και στο τηγάνισμα!!!!!)
 
mariazouganeli
4. 22-07-2009 09:56
 
Νομίζω Μαράκι πως το ελαιόλαδο είναι πολύ βαρύ αλλά αντικατεστησέ το ίσως δε φουσκώσει το ίδιο αλλά σίγουρα θα είναι πιο γευστικό. Το αλλο που μπορείς να κάνεις είναι αντί για λάδι να βάλεις μαργαρίνη από ελιά.
 
mariaNeapoli
5. 22-07-2009 10:17
 
καλημέρα κορίτσια...ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή. 
όσο για το ελαιόλαδο έδωσε η ΜαρίαΝεαπολη την απάντηση που θα έδινα κι εγώ! 
Να μου πείτε εντυτπώσεις όταν το δοκιμάσετε~ :)
 
sardelaki
6. 22-07-2009 13:24
 
Εύκολο και γρήγορο! Λατρεύω τη μερέντα! Ασε που είναι βολικός ο τρόπος μετρήματος των υλικών με ποτήρι. ;)
 
vago
7. 22-07-2009 13:40
 
sardelaki δε μας διευκρίνησες για το αλεύρι όμως, αυτοφουσκωτο η απλό ?
 
sweety
8. 22-07-2009 13:56
 
σορρυ εχετε δικαιο...εγώ βάζω το απλό! :)
 
sardelaki
9. 22-07-2009 18:47
 
Φαίνεται πάρα πολύ εύκολο. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Είναι πολύ έντονη η γεύση της μερέντας μέσα στο κέικ? Ρωτάω, γιατί μου αρέσει πολύ να γεύομαι την σοκολάτα μέσα στο κέικ... Όσο για το λάδι που λες, εγώ σε όλα τα κέικ βάζω λάδι, και δεν το νιώθεις όταν τα τρως. Ίσως, στο συγκεκριμένο να πέφτει πιο βαρύ... Δεν ξέρω. Θα σου πω όταν το φτιάξω.
 
REBEKKA
10. 22-07-2009 18:48
 
Ξεχάστηκα. Καλώς όρισες, sardelaki! Μπήκες πολύ δυναμικά! Μπράβο! :zzz :zzz :)
 
REBEKKA
11. 22-07-2009 21:28
 
Rebekka μου καλως σας βρήκα...χαίρομαι που μπήκα δυναμικά :zzz :)  
αν σου αρέσει η έντονη γεύση της σοκολάτας στο κεικ βάλε και μιά κουταλιά περισσότερη μερέντα, δεν βλάπτει! ;)
 
sardelaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/07/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός