Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ κατσαρόλας Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mariaNeapoli   
Παρασκευή, 24/07/09
Υλικά:
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 8 κουτ. σούπ. κακάο
  • 12 κουτ. σουπ. νερό
  • 2 βανίλιες
  • 2 σφηνοπότηρα κονιάκ
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουτ. γλ. μπέκιν
Εκτέλεση:

  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό & τις βανίλιες και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας καλα ώστε να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 

  Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε και το κονιάκ και κρατάμε από αυτό το μίγμα 2 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Στην κατσαρόλα τώρα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέκιν και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε το υλικό αυτό σε ένα πυρέξ περίπου 25*35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 30 λεπτά. 

  Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με τα 2 ποτήρια από το υλικό που κρατήσαμε πριν. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε. 

ΤΙΡ: Ιδανικός συνδυασμός είναι το παγωτό βανίλια !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9348
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-07-2009 00:08
 
Πρωτότυπο γλυκάκι Μαρία, Μπράβο :)
 
Faye
2. 27-07-2009 09:40
 
αρκετά πρωτοτυπο!! αχ τι μου κανετε :upset
 
mariazouganeli
3. 27-07-2009 10:46
 
Aυτό το γλυκό το ψάχνω εδώ και καιρό...μήπως μπορείς να μου δώσεις σε γραμμάρια την ζάχαρη και το αλεύρι γιατί από ποτήρι σε ποτήρι διαφέρει η χωρητικότητα..επίσης να σε ρωτήσω τι θερμοκρασία επιλέγεις όταν προσθέτεις τα αυγά και μετά το αλεύρι και το μπέικιν ?
 
ata
4. 27-07-2009 15:00
 
Αγαπητή ata 1 ποτήρι αλεύρι είναι περίπου 150γρ. και το κάθε ποτήρι ζάχαρη είναι 200γρ. Εγώ σαν μέτρο έχω το ποτήρι του ουίσκυ.
 
mariaNeapoli
5. 28-07-2009 11:00
 
Σ' ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση.
 
ata
6. 13-12-2009 01:22
 
ειναι υπεροχο!το φτιαχνω και εγω,(την συνταγη μου την εδωσε μια φιλη απο Ξανθη),και ολοι γλειφουν τα δαχτυλα τους!γινεται πολυ αφρατο!!
 
ele

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/02/10 )