Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολό κιμά με σπανάκι και μπέϊκον
Ρολό κιμά με σπανάκι και μπέϊκον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Παρασκευή, 24/07/09

Αυτή η συνταγή είναι της θείας από την Αμερική. Ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι. Η θεία παίρνει το κρέας ολόκληρο κομμάτι και το αλέθει μόνη της σπίτι, γι αυτό σας δίνω και τα υλικά όπως μου τα έδωσε. Εμείς βέβαια μπορούμε να πάρουμε τον κιμά μας έτοιμο, όμως περασμένο μία φορά από τη μηχανή για πιό αφράτο αποτέλεσμα.

Υλικά
  • 750 γραμ. ελιά βοδινού χωρίς πέτσα - κόκκαλο  ή κιμά
  • 250 γραμ. σπάλα μοσχαριού χωρίς πέτσα - κόκκαλο  ή κιμά
  • 200 γραμ. σπανάκι
  • 400 γραμ. μπέϊκον σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 6 φέτες ψωμί
  • 1 κουτ. σούπας γουώστερ σως
  • φρέσκο θυμάρι (εναλλακτικά ρίγανη)
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό στραγγίζουμε, στίβουμε με το χέρι να φύγει το νερό και ψιλοκόβουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ.
  • Πετάμε την κόρα από το ψωμί και αλέθουμε τις φέτες στο μπλέντερ.
  • Ξεχωρίζουμε απο το μπέϊκον όσες φέτες θα χρειαστούμε για να καλύψουμε τη φόρμα μας και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο.
  • Σε μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα τρίματα του ψωμιού,ο ψιλοκομμένο σπανάκι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπέϊκον , το δενδρολίβανο, το θυμάρι, τη γουώστερ σως και το αλατοπίπερο.
    Ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να απορροφηθούν και τα μείγμα μας είναι έτοιμο.
  • Παίρνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέϊκ, λαδώνουμε και στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με ένα κουτάλι για να στρώσει ομοιόμορφα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες μπέϊκον.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1ώρα ως 1 1/4.
  • Αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το κόψουμε μετά περνάμε ένα μαχαίρι γύρω - γύρω στα τοιχώματα και αδειάζουμε σε πιατέλα.
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με πουρέ πατάτας και τρώγεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου ή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο σε σάντουιτς.
Είναι χυμώδες και έχει πλούσια και γεμάτη γεύση.

Εναλακτικά μπορούμε να απλώσουμε στη φόρμα φέτες μπέϊκον κατά πλάτος έτσι ώστε οι φέτες να περισσεύουν έξω από τη φόρμα, να στρώσουμε τη γέμιση και μετά να τις τυλίξουμε πάνω από η γέμιση.

Καλή μας όρεξη!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4765
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-07-2009 09:38
 
μμμμ :eek τι νοστιμιά είναι αυτή Faye μου? Θα την δοκιμάσω ;)
 
mariazouganeli
2. 27-07-2009 10:29
 
μμμμ πολυ ωραιο ευγε!
 
margarita79
3. 28-07-2009 11:20
 
Έχω μερικές απορίες σχετικά με τη συνταγή. 
Κατ’ αρχήν που μπαίνει το σπανάκι. Το ζεματάμε, το στίβουμε και μετά? Το ανακατεύουμε με τον κιμά? 
Δεύτερον: Με το μπέικον που κρατάμε καλύπτουμε τη φόρμα πάνω από τον κιμά ή το στρώνουμε στη φόρμα και μετά βάζουμε τον κιμά, ούτως ώστε όταν το ξεφορμάρουμε να είναι το μπέικον από πάνω?
 
Mary
4. 28-07-2009 13:38
 
Mary μου πολύ δίκιο έχεις που ρωτάς. Το σπανάκι μπαίνει μέσα στη γέμιση και ναι μπορούμε να τυλίξουμε και όλη τη γέμιση στον κιμά. Απλά η θεία μου βάζει φέτες μόνο από πάνω, εγώ το τυλίγω όλο και ξεφορμάρεται και πιο εύκολα. Ευχαριστώ που παρατήρησες τις παραλειψούλες μου. Το διόρθωσα και στη συνταγή :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )