| Υλικα - 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
- 1 λτρο νερό
- 300 ml λάδι
- καρύδια / ή αμύγδαλα / ή κουκουνάρια / ή σταφίδες
- κανέλλα
- 2 κ. σ. σιρόπι καραμέλας (προαιρετικό)
|
Εκτέλεση - Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το Λάδι , το σιμιγδάλι, 2 κ.σ. κανέλλα και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε συνεχώς 30-40'
- Ζεσταίνουμε το νερό, το σιρόπι με την ζάχαρη (αν θέλουμε βράζουμε το νερό στον βραστήρα και σε μπολ που έχουμε ρίξει την ζάχαρη και το σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί) και το αδειάζουμε στο σιμιγδάλι
- Αυξάνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε έως ότου σωθεί το νερό και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα το αφήνουμε να κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα (και αν θέλουμε ρίχνουμε και σιρόπι καραμέλας απο πάνω)
| |
Τip: Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι με γάλα και γίνεται και πιο υγιεινό για τα παιδιά Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9082 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |