Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς Νο.08 (σιμιγδάλι με σιρόπι καραμέλα)
Χαλβάς Νο.08 (σιμιγδάλι με σιρόπι καραμέλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τετάρτη, 29/07/09
001_400_01
Υλικα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 λτρο νερό
  • 300 ml λάδι
  • καρύδια / ή αμύγδαλα / ή κουκουνάρια / ή σταφίδες
  • κανέλλα
  • 2 κ. σ. σιρόπι καραμέλας (προαιρετικό)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το Λάδι , το σιμιγδάλι, 2 κ.σ. κανέλλα και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε συνεχώς 30-40'
  • Ζεσταίνουμε το νερό, το σιρόπι με την ζάχαρη (αν θέλουμε βράζουμε το νερό στον βραστήρα και σε μπολ που έχουμε ρίξει την ζάχαρη και το σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί) και το αδειάζουμε στο σιμιγδάλι
  • Αυξάνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε έως ότου σωθεί το νερό και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα το αφήνουμε να κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα (και αν θέλουμε ρίχνουμε και σιρόπι καραμέλας απο πάνω)
007_400_01

 Τip: Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι με γάλα και γίνεται και πιο υγιεινό για τα παιδιά


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6980
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 31-07-2009 23:47
 
Mαράκι ωραιότατος ο χαλβάς σου και πολύ καλή η ιδέα με το σιρόπι. Θα το δικιμάσω σίγουρα σαν παραλλαγή γιατί έτσι τον φτιάχνω κι εγώ αλλά αντί σιρόπι βάζω αντίστοιχα μέλι και πασπαλίζω με καρύδια απ έξω. Η το περιχύνω με σοκολάτα και τριμμένο καρύδι. ;)  
Να ρωτήσω μόνο κάτι (σιγά που δε θα ρώταγα :) 30 - 40 δεν είναι πάρα πολύς χρόνος; :?
 
Faye
2. 01-08-2009 00:06
 
Σε πολύ χαμηλή φωτιά όχι. Είναι ο ιδανικός χρόνος για το σιμιγδάλι και ο χειρότερος για το χέρι που ανακατεύει :upset Μη σου πω και για την μέση :x (Ειδικά αν είσαι έγκυος 7 μηνών :eek )
 
mariazouganeli
3. 01-08-2009 00:07
 
αααα με την προϋποθεση οτι ανακατεύουμε συνεχώς είναι ο ιδανικός χρόνος και υπενθυμίζω σε χαμηλή φωτιά !!!!!!!!!!!! Μη μας αρπάξει :sigh
 
mariazouganeli
4. 01-08-2009 00:30
 
Χα χα :grin Ωραία Μαράκι ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Αμ αυτό το ανακάτεμα βαριέμαι και γω και το κάνω γύρω στο 20λεπτο σε μέτρια φωτιά. Σίγουρα σε σιγανή φωτιά θα ψήνεται πολύ καλύτερα ;)
 
Faye
5. 01-08-2009 10:03
 
Aυτό με το γάλα δεν το ήξερα...Δηλαδή από την αρχή βράζουμε το σιμιγδάλι στο γάλα? Μήπως είναι λίγο?
 
mariaNeapoli
6. 01-08-2009 11:53
 
Ουσιαστικά είναι τσιγάρισμα με γάλα όχι βράσιμο γι αυτό και η ποσότητα είναι τόση ;)
 
mariazouganeli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός