Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπακαλιάρος με πράσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 03/08/09
mas_079_400
Υλικά:
  • 1 μέτριο φύλλομπακαλιάρο παστό
  • 3-4 μεγάλα πράσα
  • 1 ρίζα σέλερι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • λάδι
  • αλεύρι
Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο του μπακαλιάρου σε μικρές μερίδες και αφήνουμε να ξαρμυρίσει σε νερό αλλάζοντας το κάθε 5-6 ώρες, 2 μέρες πριν το μαγειρέψουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, το σέλερυ και το μαϊντανό αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε με αρκετό λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο με τα υγρά τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες και πολύ λίγο αλάτι. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να έχει δέσει σχεδόν η σάλτσα. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετούμε με προσοχή να μην διαλυθούν στην κατσαρόλα με τα πράσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχιζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10'. Συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι καθώς ο μπακαλιάρος είναι ήδη λίγο αλμυρός οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε πριν προσθέσουμε άλλο.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14601
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 04-08-2009 07:37
 
Γεια σου Vago με τα ωραία σου ;) Πως τα καταφέρνεις και μου ανοιγείς την όρεξη (ενώ δεν πεινάω :upset ) ?  
Αγαπημένο κι έφυγε για κατσαρόλα :x
 
mariazouganeli
2. 04-08-2009 08:41
 
Θα συμφωνήσω και εγώ με την συνονόματη Μαρία ...για άλλη μια φορά έγραψες...
 
marylou
3. 04-08-2009 23:52
 
Μπράβο Βάγγο! Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή σου. Εμένα ο μπακαλιάρος μου αρέσει πολύ και σε πολλές εκδοχές αλλά ο Πόλλις τον τρώει με το ζόρι και σπάνια κάνω.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 27/10/10 )