Υλικά: - 1 μέτριο φύλλομπακαλιάρο παστό
- 3-4 μεγάλα πράσα
- 1 ρίζα σέλερι
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- λάδι
- αλεύρι
Εκτέλεση Κόβουμε το φύλλο του μπακαλιάρου σε μικρές μερίδες και αφήνουμε να ξαρμυρίσει σε νερό αλλάζοντας το κάθε 5-6 ώρες, 2 μέρες πριν το μαγειρέψουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, το σέλερυ και το μαϊντανό αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε με αρκετό λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο με τα υγρά τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες και πολύ λίγο αλάτι. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να έχει δέσει σχεδόν η σάλτσα. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετούμε με προσοχή να μην διαλυθούν στην κατσαρόλα με τα πράσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχιζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10'. Συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι καθώς ο μπακαλιάρος είναι ήδη λίγο αλμυρός οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε πριν προσθέσουμε άλλο.
Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14601 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |