Τη συνταγή αυτή την είχα βρει στο "γαστρονόμο" πριν χρόνια με την γνωστή μας σάλτσα pesto. Κάποια στιγμή που δεν είχα τα κατάλληλα υλικά σπίτι΄τροποποίησα τη σάλτσα και βγήκε αυτή η πολύ νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά - 1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες (τις μακριές)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 250 γραμ. φέτα
- 1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φύλλα μαϊντανού
Για το γαρνίρισμα
- ψιλοκομμένο μαϊντανό (κρατάμε λίγο από τη σάλτσα)
- παρμεζάνα ή αλλο τυρί της αρεσκείας σας (πάει πολύ και μυζήθρα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, μέχρι να καρτάνε λίγο.
- Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με μιά κουταλιά λάδι για να μην κολήσουν μεταξύ τους.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλκά για τη σάλτσα. Αν το μείγμα που θα προκύψει είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με 2 - 3 κουταλιές νερό από αυτό που έβρασαν οι χυλοπίτες.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις χυλοπίτες καλά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άφθονο τυράκι.
Καλή μας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8690 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |