Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Κουταλιού arrow Συκαλάκι γλυκό κουταλιού Νο.02 (το άγριο ανοιξιάτικο)
Συκαλάκι γλυκό κουταλιού Νο.02 (το άγριο ανοιξιάτικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 17/08/09
Σήμερα βρήκα αυτό που ζητούσα.
Την σωστή συνταγή, για 60 κομμάτια!
Το εαρινό άγριο συκαλάκι !
Τι κάνω :

Πλύσιμο καλό, του ανοίγω τον αφαλό για να μπει το αμύγδαλο το  ολόκληρο το άσπρο.
Πριν το βάλω όμως το βράζω να μαλακώσει και να πάρει το σκούρο χρώμα με ενα κομμάτι γαλαζόπετρα  ΣΑΝ ΦΑΚΗ! ναι ΣΑΝ ΦΑΚΗ! γιατί είναι δηλητήριο.  
Αφού βράσουν με την γαλαζόπετρα μέχρι να μαλακώσουν, τότε  τα ξεπλένω πάρα πολλά χέρια και τα στύβω  ένα -ένα.

Βάζω και τα αμύγδαλα, τα ρίχνω στο σιρόπι που βράζει, και ρίχνω και :

  • 1/2  φλιτζάνι γλυκόζη και
  • τον χυμό  μισού λεμονιού.

Αφήνω να δέσει κόμπο το σιρόπι. Σβήνω , και μετά από 8 ώρες ξαναβράζω να δέσει τελικά.

Καλή ξόδεψη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8962
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-08-2009 17:08
 
Είναι πολύ ωραίο αυτό γλυκάκι! 
Να προσθέσω οτι τα σύκα πρέπει να είναι μικρά και άγουρα. 
Τη γαλαζόπετρα τη βάζουμε ώστε να μείνουν πράσινα.  
Προσθέτουμε λίγη αρμπαρόριζα ή βανίλια για μυρωδικό. [LIST] 
 
nullΑπό το βιβλίο Ζαχαροπλαστικής του Τσελεμεντέ 
 
 
Η αρμπαρόριζα είναι τέλεια και για γλυκό καρπούζι.
 
KATE
2. 23-08-2009 19:43
 
Ευχαριστώ για τις ιδέες σου!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/01/10 )