Υλικά - 1 κιλό μύδια
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Εκτέλεση - Πλένετε πολύ καλά τα μύδια και αφαιρείτε το «μαλάκι» που έχουν στην άκρη τους.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. - Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει (όχι πολύ). Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τα μύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί.
- Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Καλή σας όρεξη! | | Τips
- Μην αφήσετε το σκόρδο να σκουρήνει γιατί θα πικρίσει.
- Μην προσθέσετε καθόλου αλάτι γιατί μόλις ανοίξουν τα μύδια πλημμυρίζουν το τηγάνι με θάλασσα.
- Μην αφήσετε να μαγειρευτούν παραπάνω από το χρόνο που σας προτείνω γιατί σκληραίνουν.
- Όσα μύδια δεν ανοίξουν με το άχνισμα τα πετάτε!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13457 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |