Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μύδια αχνιστά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 26/08/09
p8260135_400
 Υλικά
  • 1 κιλό μύδια
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Εκτέλεση
  • Πλένετε πολύ καλά τα μύδια και αφαιρείτε το «μαλάκι» που έχουν στην άκρη τους.
    Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει (όχι πολύ). Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε τα μύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί.
  • Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
p8260129_400
Τips
  • Μην αφήσετε το σκόρδο να σκουρήνει γιατί θα πικρίσει.
  • Μην προσθέσετε καθόλου αλάτι γιατί μόλις ανοίξουν τα μύδια πλημμυρίζουν το τηγάνι με θάλασσα.
  • Μην αφήσετε να μαγειρευτούν παραπάνω από το χρόνο που σας προτείνω γιατί σκληραίνουν.
  • Όσα μύδια δεν ανοίξουν με το άχνισμα τα πετάτε!
p8260130_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11445
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 27-08-2009 07:42
 
Ωραίος ουζομεζές! :zzz
 
vago
2. 27-08-2009 07:55
 
Γιάμι! 
Αγαπημένο μεζεδάκι και το ζουμάκι του φαίνεται μούρλια :zzz
 
Flora
3. 27-08-2009 08:42
 
Μαίρη επέστρεψες δυναμικά με ένα απο τα αγαπημένα μου οστρακοειδή και με τον αγαπημένο μου τρόπο μαγειρέματος.  
Ερώτηση: Λαδολέμονο βάζεις μετά ? ή δεν χρειάζεται ?  
Αντε μας τρέλανες πάλι :upset
 
mariazouganeli
4. 27-08-2009 09:01
 
Mary η συνταγή σου είναι ότι πρέπει αύριο λέω να τη δοκιμάσουμε.Παρασκευή , να πιούμε και ένα ουζάκι.Καλημέρα
 
GOUGOUNI
5. 27-08-2009 10:54
 
Μαιρούλα μου καλώς ήρθες !!! τι υπέροχη συνταγή είναι αυτή ! και με την δεύτερη παραγραφα στα τιπς με πέθανες, σαν να ξεχύθηκαν τα αρώματα της θάλασσας στο πι σι μου!!!!!!!!!!!!!
 
mb04
6. 27-08-2009 12:02
 
Mariazouganeli όχι δεν βάζω λαδολέμονο. Θέλω να μυρίζω τη θάλασσα και το κρασάκι! 
Μαριώ μου μιας και ξεχύθηκε η θάλασσα στο πισί σου ευκαιρία για ένα μπανάκι. Βάλε μπρατσάκια και βούτα. :grin  
Είναι εύκολο μεζεδάκι που εγώ το λάτρεψα φέτος το καλοκαίρι από τις γνωστές εξορμήσεις μας σε συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο της παραλίας. Άλλαξα γνώμη για τα μύδια που δεν τα είχα και σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
 
Mary
7. 27-08-2009 13:12
 
Ήμουν σίγουρη ότι εσύ ήσουν πίσω από αυτή τη συνταγή. Η μόνη διαφορά στον τρόπο που τα φτιάχνω εγώ, είναι ότι βάζω λιγότερο λάδι και πιπεράκι.
 
sgr
8. 27-08-2009 22:18
 
Καλέ τι βλέπουν πάλι τα ματάκια μου? Πότε θα δοκιμάσω όλα αυτά που θέλω???  
Μαίρη αυτά τα μύδια έχουν ίδια γεύση με κάτι μύδια που είχαμε φάει κάποτε μαζί (κάτι γαβάθες γεμάτες)??
 
voula
9. 27-08-2009 22:23
 
Oh! yes my dear Voula! Αυτά τα μύδια είναι που τσακίσαμε προ των διακοπών και που αν δεν έβρισκα τι συνταγή θα έσκαγα! Μπαμ!
 
Mary
10. 27-08-2009 22:52
 
Μαιρούλα κι εγώ τα μύδια δεν ταχω σε εκτίμηση αλλά όπως τα βλέπω τώρα τα ζήλεψα ;) Θα το επιχειρήσω και θα σου πω. 
Για πες μου μόνο επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει μύδια, αφού τα καθαρίσεις τα ζεματάς ή εκτελείς κατευθείαν τη συνταγή όπως περιγράφεις; 
Χαζή ερώτηση αλλά .... άσχετη εδώ :sigh
 
Faye
11. 01-09-2009 19:14
 
Δεν μπορώ να συνέλθω φιλενάδα :upset Σούπερ το πιάτο σου!!!!!!!! :zzz
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός