Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ντοματίνια τουρσί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 27/08/09
mas_081_400_01

Από την παραγωγή στην κατανάλωση. Τα ντοματίνια στο περιβόλι του μπαμπά ήταν τόσα πολλά που έπεφταν στο χώμα και σάπιζαν. Τότε μου ήρθε η ιδέα να τα φτιάξουμε τουρσί.  Και να το αποτέλεσμα… 

mas_082_400
Υλικά
  • 1 κ. ντοματίνια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κ.γ. κίμινο
  • Αλάτι, πιπέρι κόκκινο
  • Ξύδι
  • Λάδι
Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματάκια, τα χαράζουμε ελαφρά  σε ένα σημείο, τους ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι όλη τη νύχτα να στραγγίξουν τα πολλά υγρά τους. Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, 1 κ.σ. αλάτι, το πιπέρι και το κίμινο και τα χτυπάμε καλά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού βάζουμε λίγο από το μείγμα μέσα σε κάθε ντοματίνι και τα τοποθετούμε σε βάζο. Οσο μείγμα σκόρδου μας μείνει το στρώνουμε από πάνω στο τέλος. Γεμίζουμε τα 2/3 του βάζου με ξύδι και το υπόλοιπο με νερό. Στο τέλος ρίχνουμε ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα) και αφήνουμε στο ψυγείο 48 ώρες.

Το τουρσί μας είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

mas_080_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8304
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 27-08-2009 09:39
 
μα τι ωρφαιο μεζεδακι δεν το ειχα ξανακουσει κιολας οτι γινεται!!!μπραβο!
 
margarita79
2. 27-08-2009 10:52
 
Δεν μου λες Βάγγο μου, εσύ το έφτιαξες ή ο Χρηστάκης ????  
 
και εγω όπως η Μαργαριτούλα δεν είχα ξανακούσει αυτο το τουρσί. Είχε ο μπαμπας τόση παραγωγή? μπράβο σας και του χρόνου !!!!! και όλα αυτά βεβαια στα Φιλιατρά, έτσι δεν είναι ??
 
mb04
3. 27-08-2009 11:23
 
Ο Χρηστος Μαράκι είπε να βοηθήσει αλλά μόλις είδε το σκόρδο εξαφανίσθηκε :grin ! Κι εμείς πρώτη φορά το φτιάξαμε και βγήκε καταπληκτικό μεζεδάκι. Οσο για την παραγωγή άσε δεν πίστευα στα μάτια μου :eek ! Στα Φιλιατρά βέβαια, που αλλού?
 
vago
4. 27-08-2009 11:34
 
Εξαιρετική ιδέα Βάγγο!!!!! 
Μια ερώτηση γίνεται και με κομιντόρια (που έχουν πιο σκληρό φλούδι)? Τι λες?
 
mariazouganeli
5. 27-08-2009 12:05
 
Και γιατί να μη γίνεται? Μια δοκιμή μπορεί να σε πείσει.
 
vago
6. 27-08-2009 12:16
 
Και γω πρώτη φορά την ακούω αυτή τη συνταγή, αλλά μήπως το σκόρδο είναι πολύ για ένα κιλό ντοματάκια? Φυσικό το βρίσκω να εξαφανιστεί το παιδί! :grin Με ένα κεφάλι σκόρδο, πάλι καλά που δεν λυποθύμισε κιόλας! :grin :grin :grin
 
Mary
7. 27-08-2009 12:27
 
Μπορείς να βάλεις και λιγότερο αφού αυτό που χρησιμοποιείται ως γέμιση είναι ελάχιστο. Απλά δεν θα μπει πολύ επιπλέον μέσα στο βάζο. Έτσι θα είναι και πιο ελαφρύ γιατί η αλήθεια είναι ότι μας βγήκε λίγο ....δυνατό :p
 
vago
8. 27-08-2009 22:45
 
Ούτε εγώ το ήξερα Vago μου και μ αρέσει να έχω σπίτι τέτοια μεζεδάκια. :zzz  
Να σσε ρωτήσω μόνο τα τοματάκια τα χρησιμοπιείς πολύ ώριμα ή σφιχτούλικα να κρατάνε λίγο; 
Πάντως καταπληκτικό χρώμα έχουν :)
 
Faye
9. 28-08-2009 06:37
 
Στην πρώτη δόση το φτιάξαμε με ώριμα και στην δεύερη με λίγο άγουρα. Εγινε εξίσου νόστιμο αν και εγώ προτιμώ την πρώτη εκδοχή.
 
vago
10. 19-09-2012 13:29
 
ποσο καιρο διατηρουνται στο ψυγειο?φαινονται πολυ τελεια κ ιδανικο μεζεδακι...
 
thomas1980

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )